Ελλάδα

Ν. Παππάς: Υπάρχει ένα θέμα με τη συστηματική απόκλιση των δημοσκόπων

Ν. Παππάς: Υπάρχει ένα θέμα με τη συστηματική απόκλιση των δημοσκόπων

Ο Νίκος Παππάς μιλώντας στον Real Fm τόνισε ότι «υπάρχει ένα θέμα, πρέπει να το δούμε… Υπάρχει μια συστηματική απόκλιση από τα τελικά αποτελέσματα αλλά εν πάση περιπτώσει, ας δώσουμε και λίγο χώρο στους δημοσκόπους. Νομίζω όμως ότι πρέπει με ψυχραιμία όλα αυτά να τα συζητήσουμε».

«Είχαμε ένα καθαρό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο τηρουμένων των αναλογιών και μέσα στις συνθήκες, μπορεί κανείς να μιλήσει για πολύ μεγάλη νίκη. Μια νίκη που πιστώνεται και προσωπικά ο Αλέξης ο Τσίπρας, διότι τόλμησε να προσφύγει στον λαό, όταν διάφοροι του ζητούσαν να παραμείνει πρωθυπουργός με άλλη πλειοψηφία από αυτή που ο λαός επέλεξε τον Γενάρη.

Το ελπιδοφόρο αυτή τη στιγμή είναι ότι κλείνει με έμφαση ένας κύκλος συζήτησης περί παρουσίας της χώρας μέσα στο κοινό νόμισμα, στο ευρώ και στην Ευρώπη, και ανοίγει νομίζω με αντίστοιχη έμφαση η συζήτηση για το ποια Ελλάδα θέλουμε σε ποια Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Παππας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το  αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να αντέξει την πολύ βαριά ατζέντα που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση ή αν θα πρέπει να συζητήσουν το ενδεχόμενο πρόσθετων συμμαχιών και με άλλα κόμματα ή και άλλους βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου, ο κ. Παππάς απάντησε:

«Νομίζω ότι η προσδοκία και η δυνατότητα ευρύτερων συμμαχιών δεν πρέπει να εγκαταλείπεται. Αφού διασφαλίζουμε βεβαίως τη σταθερότητα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι υπάρχει η τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η άλλη δυνατότητα πρέπει πάντα κατά τη γνώμη μου να εξαντλείται. Βέβαια δεν έχουμε χρόνο για καθυστερήσεις και για μισόλογα. Πρέπει η κυβέρνηση να σχηματιστεί αμέσως» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτή τη στιγμή η λαϊκή εντολή είναι σαφής. Είναι οι πρώτες εκλογές, στις οποίες ήταν πολύ ξεκάθαρο στον κόσμο το ποιο είναι το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί (…) Υπάρχει μια συμφωνία, η οποία θα τηρηθεί. Μέσα σε αυτή τη συμφωνία υπάρχουν θέματα ανοιχτά…»

Πηγή: Νίκος Παππάς: Υπάρχει θέμα με τη συστηματική απόκλιση των δημοσκόπων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/227143/nikos-pappas-yparhei-thema-me-ti-systimatiki-apoklisi-ton-dimoskopon#ixzz3mMya2Tdw

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews