Ελλάδα

Ν. Βούτσης: Τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν οδηγούν σε περιόδους ευτυχίας

Ν. Βούτσης: Τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν οδηγούν σε περιόδους ευτυχίας

Δεν έχει προεξοφληθεί καμία διάσπαση, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ενώ τόνισε ότι τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν οδηγούν σε περιόδους ευτυχίας.

Όπως εξήγησε, πρέπει να γίνει προσπάθεια για μια προγραμματική συμφωνία εντός ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως θα μπορούσε να διεξαχθεί συνέδριο κάποια στιγμή τον Σεπτέμβρη.
Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για επαναδιατύπωση κανόνων.

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας, θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε αντισταθμιστικά, αυτό πρέπει να επιχειρήσουμε», τόνισε.

«Όλοι θα κριθούμε» υπογράμμισε και, όπως είπε, αν ήταν λιγότεροι από 120 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπερψήφιζαν τα προαπαιτούμενα, ο Πρωθυπουργός θα πήγαινε την επόμενη μέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να υπάρξουν εξελίξεις.

«Δεν είναι ιδιοκτησία μας αυτή η συμφωνία» σημείωσε ο κ. Βούτσης ενώ εκτίμησε ότι για τον ίδιο δεν είναι κατανοητό το πώς κάποιοι στηρίζουν την κυβέρνηση, χωρίς να ψηφίζουν τα μέτρα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, τόνισε ότι όλα είναι πάνω στο τραπέζι από τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι «κυβέρνηση μειοψηφίας», όπως είπε. Επιπλέον διευκρίνισε ότι δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης οι εκλογές, αλλά ούτε είναι και στο «χέρι» της.

Ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπει στη «μνημονιακή λογική».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η απόφαση για το δημοψήφισμα την σωστή, ωστόσο έπρεπε να γίνει με ανοιχτές τράπεζες, ενώ όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση δεν πρόδωσε το «όχι» των πολιτών.

Αναφερόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου, εξήγησε ότι καθείς κρίνεται από τις επιλογές του και μέσα από τον θεσμικό του ρόλο, ενώ έκανε λόγο για δυσαρμονία. Πάντως διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής.

«Αν και έχω σαφή άποψη για το θέμα της δυσαρμονίας, δεν θα έβαζα την υπογραφή μου σε μία πρόταση μομφής» ξεκαθάρισε.

πηγή: naftemporiki.gr

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews