Ελλάδα

Ν.Ξυδάκης:«ο πολιτισμός μπορεί να αποτελεί πυξίδα ζωής,αλλά και ατμομηχανή ανάπτυξης και απασχόλησης»

Ν.Ξυδάκης:«ο πολιτισμός μπορεί να αποτελεί πυξίδα ζωής,αλλά και ατμομηχανή ανάπτυξης και απασχόλησης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης από το βήμα της Βουλής μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελεί πυξίδα ζωής,αλλά και ατμομηχανή ανάπτυξης και απασχόλησης. Μπορεί και πρέπει να παράγει πλούτο και στο συμβολικό και υλικό πεδίο».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου του ο κύριος Ξυδάκης είπε ότι στοχεύει στην επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων που έχουν προκύψει απ’ τη συγκρότηση του νέου οργανισμού του, την αποκέντρωση των εργασιών στις περιφερειακές του δομές και τη βελτίωση της επικοινωνίας υπουργείου- πολίτη, την άμεση αξιοποίηση κάθε δυνατότητας του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των υφιστάμενων δομών για την περάτωση των έργων που υπάρχουν, την εκπόνηση μιας νέας εξωστρεφούς πολιτικής με έμφαση στην πολιτιστική διπλωματία (που θα περιλαμβάνει και τις πρωτοβουλίες για την επιστροφή αρχαιοτήτων), όπως και την ενεργό διασύνδεση και τις συνέργειες του πολιτισμού με άλλους τομείς.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμού στη σύνταξη ενός Πολιτιστικού Κτηματολογίου, ενώ θα ενδιαφερθεί και για την τόνωση του πολιτιστικού τουρισμού. Ακόμη στους στόχους που θέτει ο κύριος Ξυδάκης είναι η αναμόρφωση και η ενίσχυση του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων και Απαλλοτριώσεων. Τέλος, μέριμνα του υπουργείου θα είναι και η διασύνδεση του πολιτισμού με την απασχόληση, με ενίσχυση της απασχόλησης σε τομείς έργων με αυτεπιστασία και στον τουρισμό.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews