Ελλάδα

Να σταματήσει το “τζόκερ” με την Προεδρική εκλογή λέει ο Θεοδωράκης

Να σταματήσει το “τζόκερ” με την Προεδρική εκλογή λέει ο Θεοδωράκης

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει το “τζόκερ” με την προεδρική εκλογή.

«Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωράκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι   «το Ποτάμι» υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από την παρούσα Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.

Παράλληλα ο επικεφαλής του Ποταμιού,  πρότεινε να πραγματοποιηθεί αυτή την περίοδο η αναθεώρηση του Συντάγματος, με την οποία θα αλλάξει η πολιτική ασυλία και ο εκλογικός νόμος. Ακόμη βάσει της αναθεώρησης θα πρέπει να μικρύνουν οι εκλογικές περιφέρειες, ενώ θα πρέπει να βρεθεί μια “πατριωτική” λύση για το χρέος. Αναφερόμενος στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών ο κύριος Θεοδωράκης είπε ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν το Νοέμβριο του 2015.

Τέλος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την πολιτική ατζέντα να καθορίζεται από τις διαθέσεις που θα έχει η πλευρά της Κουμουνδούρου.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews