Ελλάδα

ΝΔ:”Ο Τσίπρας παρουσίασε φοροκαταιγίδα”

ΝΔ:”Ο Τσίπρας παρουσίασε φοροκαταιγίδα”

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση δια στόματος του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη, με βάση την οποία η κυβέρνηση έχει ανάγκη να διαμορφώσει μια «βιώσιμη και αναπτυξιακή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για να αρθεί η αβεβαιότητα και η ασφυξία στην οικονομία και να αποτραπεί η εθνική καταστροφή».

Ακόμη ο κύριος Καραγκούνης επισημαίνει πως μια τέτοια συμφωνία «δεν είναι η φοροκαταιγίδα των 8 δισ. ευρώ που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας». Επιπλέον σε δήλωσή του, αναφορικά με το χρέος και το «Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ» τονίζει πως «η συμφωνία πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την υλοποίηση των δεσμεύσεων των εταίρων μας για οριστική διευθέτηση του ζητήματος του δημοσίου χρέους στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 και Μαΐου 2014 που εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει πως η Ελλάδα «πρέπει να προχωρήσει το “Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ”, που φτάνει τα 315 δισ. για ολόκληρη την Ευρώπη και το μερίδιο της Ελλάδας φτάνει στα 35 δισ. μέχρι το 202ο» τα οποία, όπως λέει είχε ήδη εξασφαλίσει η κυβέρνηση της ΝΔ από το Νοέμβριο του 2014.

Τέλος εκφράζει την ελπίδα ότι «ο κ. Τσίπρας, να αντιληφθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι άλλο πράγμα “συμφωνία” που προστατεύει την κομματική του πελατεία και άλλο πράγμα συμφωνία που δεν στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, διευθετεί το δημόσιο χρέος και, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην Πατρίδα».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews