Ελλάδα

ΝΔ:Πόσο ήταν το κόστος ταξιδιού του Πάνου Καμμένου στο Σούλι;

ΝΔ:Πόσο ήταν το κόστος ταξιδιού του Πάνου Καμμένου στο Σούλι;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ια αλόγιστη σπατάλη και έλλειψη συναίσθησης της οικονομικής συγκυρίας της χώρας.

Ο βουλευτής επανέρχεται στο θέμα της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας στο Σούλι καταθέτοντας ερώτηση αναφορικά με το κόστος της, ενώ υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος μέχρι τα Ιωάννινα και δύο στρατιωτικά ελικόπτερα από εκεί για το Σούλι.

Ο βουλευτής κατηγορεί τον υπουργό Πάνο Καμμένο για αλόγιστη σπατάλη, οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων ταμείων και έλλειψη συναίσθησης της οικονομικής συγκυρίας της χώρας.

«Επιβαρύνονται τα πτητικά μέσα με επιπλέον ώρες πτήσεων χωρίς να συντρέχει επείγουσα ανάγκη ή έκτακτος λόγος. Η επιβάρυνση με επιπλέον ώρες πτήσεις προκαλεί φθορά στα πτητικά μέσα και κατά συνέπεια μεγάλο οικονομικό κόστος. Ο ρόλος των συγκεκριμένων πτητικών μέσων δεν είναι η μεταφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για επισκέψεις» τονίζε ο βουλευτής.

Όπως υποστηρίζει, οι συγκεκριμένες «επανειλημμένες ενέργειες προκαλούν τη κοινή γνώμη και επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο την ώρα που πρέπει να είναι βασικός στόχος ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών».

Ο Α. Κατσανιώτης κατόπιν αυτών, ρωτά τον υπουργό πόσο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη η πτήση σας με στρατιωτικό αεροπλάνο στα Ιωάννινα και ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει το ακριβές κόστος της πτήσης.

Ρωτά ακόμη τον Πάνο Καμμένο:

Για ποιους λόγους επιλέξατε ως μέσο μετακίνησής σας για ακόμα μια φορά πτητικό μέσο και συγκεκριμένα στρατιωτικό αεροπλάνο, ενώ έχετε στη διάθεσή σας για τις μετακινήσεις σας το υπουργικό όχημα ή ενώ ακόμα θα μπορούσατε να μεταβείτε στα Ιωάννινα με την κανονική πτήση του αεροπλάνου της γραμμής που χρησιμοποιούν και οι πολίτες;

Για ποιους συγκεκριμένα λόγους υπήρχαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα για τη μεταφορά σας στο Σούλι;

Ποιοι αποτελούσαν την αποστολή;

Πόσο κόστισε η πτήση των δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων στο ελληνικό Δημόσιο;

Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει το ακριβές κόστος των πτήσεων των δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων.

Πόσες ώρες πτήσεων έχετε καταγράψει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας μέχρι σήμερα και πόσο είναι το συνολικό κόστος των πτήσεών σας;

Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι ώρες πτήσεων που έχετε καταγράψει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας μέχρι σήμερα και το συνολικό κόστος των πτήσεών σας.

Από πού προβλέπεται και σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιείτε πτητικά μέσα για τις μετακινήσεις σας κ. Υπουργέ; Οι συνεχείς μετακινήσεις σας με πτητικά μέσα δεν αποτελούν περιττή οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό Δημόσιο, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας;

Η επιβάρυνση των πτητικών μέσων και ιδιαίτερα των στρατιωτικών με επιπλέον ώρες πτήσεων χωρίς μάλιστα να συντρέχει επείγουσα ανάγκη ή έκτακτος λόγος δεν αποτελεί αιτία φθοράς για τα πτητικά μέσα και κατά συνέπεια περιττό οικονομικό κόστος;

Ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με τη χρήση πτητικών μέσων για προγραμματισμένες περιοδείες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;»

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews