Ελλάδα

Νέα Δημοκρατία:«Ας χτίσει ο κ. Τσίπρας πάνω στα δικά μας επιτεύγματα»

Νέα Δημοκρατία:«Ας χτίσει ο κ. Τσίπρας πάνω στα δικά μας επιτεύγματα»

Η Νέα Δημοκρατία πριν από λίγη ώρα έδωσε στη δημοσιότητα τις ανακοινώσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 και του Μαίου του 2014, ενώ καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τις διαβάσει.

Αναλυτικότερα

«Να παραδεχτεί ότι τη διευθέτηση του χρέους με αναδιάρθρωσή του (επιμήκυνση της διάρκειας, μετάθεση λήξεων, μείωση επιτοκίων και μετατροπή τους σε σταθερά), η οποία οδηγεί σε μείωση της καθαρής παρούσας αξίας του, την είχαμε εμείς επιτύχει», ισχυρίζονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλούν τον Πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει τη ρήτρα διευθέτησης του χρέους «που είχαμε συμπεριλάβει στα κοινά ανακοινωθέντα του Eurogroup».

Επίσης τον καλούν να παραδεχτεί ότι “με το PSI και την επαναγορά του χρέους που κάναμε το 2012, η χώρα απαλλάχτηκε από 125 δις ευρώ ονομαστικού χρέους ή 70% περίπου του σημερινού ΑΕΠ”. Συμπληρώνουν ότι το ελληνικό δημόσιο απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής περίπου 10 δις Euro το χρόνο για τόκους ή 5,5% περίπου του σημερινού ΑΕΠ.

Επιπλέον η ΝΔ ζητά, ο Πρωθυπουργός να χρησιμοποιήσει την πρότασή της, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ (ANFAs & SMPs) και που πλησιάζουν στη λήξη τους, να μεταφερθούν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και στη συνέχεια ο ESM να μετατρέψει αυτά τα ομόλογα σε ένα νέο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο και αποπληρωμή άνω των 30 ετών.

«Ας χτίσει ο κ. Τσίπρας πάνω στα δικά μας επιτεύγματα. Και ας δουλέψει επιτέλους για να τα ενεργοποιήσει προς όφελος της πατρίδας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews