Κοινωνία

Νέα αιτήματα για Άρση ασυλίας Ζαρούλια-Μπούκουρα

Νέα αιτήματα για Άρση ασυλίας Ζαρούλια-Μπούκουρα

Την άρση της ασυλίας ακόμη δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για την Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του ήδη προφυλακισμένου σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Νίκου Μιχαλολιάκου και τον Στάθη Μπούκουρα, βουλευτή Κορινθίας.

Ήδη τα σχετικά αιτήματα έφτασαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο με τη σειρά του πρόκειται να τα διαβιβάσει εντός των επομένων ωρών στο Κοινοβούλιο.

Η Εισαγγελία ζητά την άρση της ασυλίας της κ. Ζαρούλια προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψη της στο σύζυγο της Ν. Μιχαλολιάκο ο οποίος κρατείτο στην Αντιτρομοκρατική.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 16.40 και κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου “Geco7,65″…». Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει εφόσον η Βουλή άρει την ασυλία της είναι αυτά της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια. (σ.σ πρόκειται για διατάξεις του Ν. 2168/1993 περί παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής).

Παράλληλα η Εισαγγελία ζητά την άρση της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

 

πηγή: newsbomb.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews