Ενδιαφέροντα

Νέα ημερομηνία για την καταστροφή του κόσμου

Νέα ημερομηνία για την καταστροφή του κόσμου

Αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για προφητεία αλλά για πρόβλεψη των επιστημόνων, οι οποίοι εκτιμούν ότι στη συγκεκριμένη ημερομηνία ο αστεροειδής «1950 DA» είναι πολύ πιθανόν να πέσει πάνω στη Γη.

Οι πιθανότητες δεν είναι λίγες καθώς βάσει υπολογισμών ο διαμέτρου ενός χιλιομέτρου αστεροειδής έχει 1 στις 300 πιθανότητες να χτυπήσει στη Γη.

Ενδεχόμενη πρόσκρουση του 1950 DA στη Γη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 61.000 χλμ./ώρα θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη έντασης ίσης με αυτή 44.800 μεγατόνων ΤΝΤ. Αμέσως μετά θα σηκωνόταν τσουνάμι, θα άλλαζε το κλίμα και ο άνθρωπος θα αποτελούσε παρελθόν.

Αυτό που κάνει μοναδικό τον συγκεκριμένο αστεροειδή είναι το γεγονός ότι αντίθετα με όλους τους άλλους αστεροειδείς που αποτελούνται από κομμάτια πέτρας τα οποία παραμένουν «κολλημένα» το ένα με το άλλο λόγω βαρύτητας, ο 1950 DA παραμένει συμπαγής με την επίδραση αντίθετων δυνάμεων.

Για να γίνει ακόμα πιο σαφές, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν το ακόλουθο παράδειγμα: Αν έβαζε κανείς έναν αστροναύτη επάνω στην επιφάνεια του 1950 DA τότε αυτός θα εκτοξευόταν στο διάστημα λόγω της ταχύτητας της περιστροφής.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τενεσί υποστηρίζουν ότι έχουν, όμως, τη λύση. Αντί για μια έκρηξη στο διάστημα, η οποία θα προκαλούσε το θρυμματισμό του αστεροειδούς σε μικρότερα κομμάτια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυναν, προτείνουν στοχευμένες παρεμβάσεις στην επιφάνεια του ώστε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων που λειτουργούν ως «κόλλα».

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews