Πολιτική

Νέα παρέμβαση στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Νέα παρέμβαση στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Άλλο ένα κείμενο για την “πολιτική διάσωση” του ΠΑΣΟΚ έκανε την εμφάνισή του σήμερα το πρωί. Το κείμενο φέρει την υπογραφή των Γιάννη Αξαρλή, Ντίνας Λάζαρη, Κώστα Μαμέλη, Θανάση Παπαγεωργίου, Κώστα Πούλιου και Χάρη Τσιόκα,ενώ ο τίτλος του κειμένου είναι «Για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού Κινήματος με αυτονομία και αυτοτέλεια».

Δείτε τι ζητούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ:

-Σεβασμό στην πολιτική αυτονομία, στο όνομα, στα σύμβολα, στην ιστορία και στις αρχές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Οι αποφάσεις για αλλαγές τους αποτελούν προνόμιο των μελών και των φίλων του και κανείς άλλος δε νομιμοποιείται να αποφασίζει για αυτές, ερήμην τους.

-Νέα, άμεση, διαφανή και αξιόπιστη ως προς την διοργάνωση συνεδριακή διαδικασία ανάταξης, του -πολιτικά και οργανωτικά -αυτόνομου σοσιαλιστικού χώρου.

-Ένα συνέδριο που στην πολιτική του ατζέντα θα έχει ως κυρίαρχο στοιχείο την αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος και την απεμπλοκή από την ατελέσφορη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

-Με ανοιχτό και όχι προσχηματικό κάλεσμα για πανστρατιά, χωρίς αποκλεισμούς. Με διάλογο εφ΄ όλης της ύλης, από μηδενική βάση, χωρίς προαπαιτούμενα. Με ισοτιμία όλων, χωρίς προβάδισμα κάποιων «πεφωτισμένων». Με αδιάβλητες διαδικασίες που θα εγγυηθεί η βάση και τα κοινωνικά στελέχη της παράταξης και όχι διαχρονικοί κομματικοί παράγοντες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ώστε να προκύψουν με αξιοπιστία, η άλλη πολιτική, οι άλλοι πρωταγωνιστές της, οι αναγκαίες προοδευτικές συγκλίσεις και συμμαχίες.

-Όχι στη ευκαιριακή συμμετοχή του Κινήματος σε συλλογικά μορφώματα (τύπου 58, ΕΛΙΑΣ ή πιο συγκεκαλυμμένα «δημοκρατικής παράταξης») που δεν αποτελούν προϊόν κοινωνικών διεργασιών και αιτημάτων, αλλά προϊόν προσπάθειας για τη διάσωση του σημερινού κυβερνητικού status quo.

-Για νέες ηγετικές ομάδες-εξοπλισμένες ιδεολογικά-που θα αναλάβουν την ιστορική ευθύνη της σύγκρουσης με το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και με την αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Για να μην χαριστεί τίποτε και σε κανέναν από το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης και της Δημοκρατικής Διαδικασίας.

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews