Ελλάδα

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στις 14:00 στο Μαξίμου

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στις 14:00 στο Μαξίμου

Στο τραπέζι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλο πραγματοποιείται στις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 12:30 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και χθές Πέμπτη στον απόηχο των συνομιλιών της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι. Στη συνά ντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «το μνημόνιο μπορεί να παραταθεί για τεχνικούς λόγους, για μερικές μέρες ή εβδομάδες μετά το τέλος του έτους, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει, καθώς δεν χρειάζεται, νέο δάνειο.

«Οι συζητήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Παρίσι ήταν δύσκολες, αλλά είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση αυτής τελικής διαπραγμάτευσης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσθέτοντας πως «ο,τι κάνουμε, το κάνουμε με μόνο κριτήριο το συμφέρον της εθνικής οικονομίας. Το βασικό μας, αυτή τη στιγμή, ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης».

«Όποιοι νομίζουν ότι είναι εύκολα τα πράγματα, ότι μπορεί κανείς να κάνει μία εύκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ, ή τις αγορές κάνει λάθος. Χρειάζεται, λοιπόν, ψυχραιμία, χρειάζεται συσπείρωση, ενότητα, γιατί δυστυχώς το εσωτερικό πολιτικό κλίμα, όλοι όσοι παράγουν αβεβαιότητα και αστάθεια, λειτουργούν αρνητικά σε σχέση με τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή tovima

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews