Κόσμος

Νέα στρατιωτική άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ στην Κρήτη

Νέα στρατιωτική άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ στην Κρήτη

Νέα κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ελλάδος -Ισραήλ που στέλνει μηνύματα προς την Άγκυρα, θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες νοτίως της Κρήτης.

 

Το Τελ-Αβίβ “γεφυρώνει” τη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες με εναέριους ανεφοδιασμούς των μέσων της (μαχητικά και ελικόπτερα) καθώς διαθέτει ιπτάμενα τάνκερ.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν πρόλαβε να τελειώσει η άσκηση μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών και τώρα θα ξεκινήσει με τις Αεροπορίες Στρατού και από τις δύο χώρες. Θα συμμετάσχει και ένα Ισραηλινό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου-ναυτικής συνεργασίας C-12 όπου θα πετάει στην περιοχή στην οποία θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω άσκηση .

 

Οι κοινές ασκήσεις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ προκαλούν έντονη δυσφορία στην Άγκυρα που δεν κρύβει την ενόχλησή της. Και αυτό γιατί οι διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ βρίσκονται σε άσχημο σημείο ενώ δεν διαφαίνονται προοπτικές να βελτιωθούν. Ταυτόχρονα ισχυροποιείται η θέση της Ελλάδος καθώς το Ισραήλ διαθέτει ισχυρή πολεμική μηχανή.

 

Η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών “ναυαγεί” τα όποια σχέδια της Άγκυρας να επιβληθεί ως κυρίαρχη δύναμη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο παρά το γεγονός ότι έχει επιδοθεί σε μεγάλη κούρσα εξοπλισμών.

 

Την ενόχλησή της η Άγκυρα για όλα τα παραπάνω την έδειξε και στην κοινή αεροπορική άσκηση Ελλάδος -Ισραήλ που έγινε πριν από λίγες μέρες με την Άγκυρα να στέλνει την καινούργια της κορβέτα να κάνει επίδειξη σημαίας στο …Λαύριο πριν από δύο μέρες.

 

Συγκεκριμένα για την κοινή άσκηση που έχει προγραμματισθεί στις 15 Οκτωβρίου θα στείλει το Τελ-Αβιβ οκτώ ελικόπτερα Blackhawk νότια της Κρήτης για να εκτελέσουν αποστολές, με την Ελλάδα να διαθέτει έξι ελικόπτερα Apache για υποστηρίξει και να εξασφαλίσει την επιβιωσιμότητας των δυνάμεων αυτών έναντι εχθρικών απειλών.

 

Στην περιοχή θα πετάει και ένα Ισραηλινό C-12 ηλεκτρονικού πολέμου-ναυτικής συνεργασίας. Επίσης από τη Πάχη Μεγάρων θα σταλεί από την Ελληνική Αεροπορία Στρατού και ένα μεταγωγικό ελικόπτερο chinook για να λάβει μέρος στις κοινές ασκήσεις.

 

Τα κοινά γυμνάσια θα γίνουν δύο μέρες (15 και 16 Οκτωβρίου) και θα πραγματοποιηθούν και τις βραδυνές ώρες.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίδονται στη δημοσιότητα οι κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν ως επι το πλείστον ασκήσεις έρευνας-διάσωσης σε εχθρικό περιβάλλον.

 

 

 

πηγή: newpost/Γιάννης Κοκκινίδης

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews