Ελλάδα

Νέα τάση δημιουργείται στον ΣΥΡΙΖΑ-Από ποιους αποτελείται

Νέα τάση δημιουργείται στον ΣΥΡΙΖΑ-Από ποιους αποτελείται

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες καθώς όπως έγινε γνωστό την Κυριακή είναι προγραμματισμένη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ενωτικής Κίνησης, η οποία είναι γέννημα από τη διάσπαση της προεδρικής Τάσης ΑΡΕΝ και αναμένεται να αποφασίσει επισήμως την ίδρυσή της.

Η συνδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 το πρωί στο Σινέ Κεραμεικός, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα τάση θα έχουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Νάσος Ηλιόπουλος και Γιάννης Μπουρνούς, όπως και ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας Στέλιος Παππάς. Ακόμη, συμμετέχουν ο Γιάννης Μπασκόζος και ο Πέτρος Καραγεώργος.

Η ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης

 Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γεγονός ιστορικών διαστάσεων όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την προοδευτική ανθρωπότητα και φυσικά για όλους τους λαούς της Ευρώπης και της Ε.Ε.

Οι δυνάμεις που ενεργοποιήθηκαν και που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό μας, υπερβαίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό που μέχρι χθες ορίζαμε ως πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνουν ένα νέο πρωτότυπο πολιτικό τοπίο.

Η ανάγκη να αναβαθμίσουμε την πολιτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ένα απλό οργανωτικό πρόβλημα, αποτελεί κορυφαία ιδεολογική και πολιτική διαδικασία που ανεπιφύλακτα μπορούμε να πούμε ότι, υπερβαίνει το πεδίο του πολιτικού προβληματισμού τάσεων και συνιστωσών όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Για το λόγο αυτό το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να συγκροτήσουμε άλλη μια τάση του κόμματος, αλλά να προσδιορίσουμε και να αξιοποιήσουμε τους ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους που μας έφεραν ως εδώ και να διατυπώσουμε τις σταθερές πολιτικές επιλογές που θα μας οδηγήσουν σε μια ποιοτική αναβάθμιση της ιδεολογικής και πολιτικής ενότητας του κόμματος.

Θεωρούμε ότι τα θεωρητικά και πολιτικά βάθρα που καθόρισαν τις μέχρι σήμερα επιλογές μας, αλλά και οι πολιτικές μας επιλογές, στο σύνολο τους, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη, την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και να εμβαθύνουμε θεωρητικά, ώστε να ισχυροποιηθεί το πολιτικό και στρατηγικό μας σχέδιο.

Καλούμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Σύσκεψη της Ενωτικής Κίνησης (ΕΝ.ΚΙ.) την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. στο ΣΙΝΕ Κεραμεικός (Κεραμεικού 61 & Μαραθώνος).

Η σύσκεψη αυτή αποτελεί την επίσημη έναρξη μιας συνολικότερης προσπάθειας που επιδιώκει να συμβάλλει στην δημιουργική ανταλλαγή ιδεών στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος στις νέες συνθήκες.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews