Κοινωνία

Νέες δικογραφίες «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Νέες δικογραφίες «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Αλλες τρεις δικογραφίες (πέρα από τις 35 αρχικές) έχουν από χθες στα χέρια τους οι εφέτες – ανακριτές Ιω. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου προκειμένου να ερευνήσουν τη συσχέτισή τους με τη δράση της Χρυσής Αυγής και κατά πόσον μπορεί να βοηθήσουν στη θεμελίωση της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια του Μεσολογγίου μαζί με τον βουλευτή της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση (αριστερά), ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά των Ρομά

Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια του Μεσολογγίου μαζί με τον βουλευτή της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση (αριστερά), ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά των Ρομά

Οι δικογραφίες αυτές -σύμφωνα με πληροφορίες- στάλθηκαν στο Εφετείο Αθήνας από τις εισαγγελικές αρχές του Μεσολογγίου και αφορούν όχι μόνο τα γνωστά επεισόδια που είχαν γίνει τον περασμένο Ιανουάριο στο Αιτωλικό και λίγο νωρίτερα στο Μεσολόγγι, αλλά και δύο άλλες εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια αλλοδαπών από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες κουκουλοφόρους.

Με δεδομένο ότι σε μία από τις επιθέσεις αυτές στο Αιτωλικό έχει διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν και πρόσωπα κινούμενα στον χώρο της ΧΑ οι εφέτες – ανακριτές θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα σε εκτεταμένη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων (τουλάχιστον των κατηγορουμένων στη δικογραφία των επεισοδίων στο Μεσολόγγι) για να διαπιστώσουν ποιοι μίλησαν με ποιους την κρίσιμη χρονική περίοδο πριν και μετά τα επεισόδια.

Οι κατηγορίες

Οι εισαγγελικές αρχές του Μεσολογγίου έχουν ασκήσει διώξεις σε αρκετές περιπτώσεις σε βαθμό κακουργήματος, αφού υπάρχουν και απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμός με κίνδυνο ζωής ανθρώπων, μαζί με τις διακεκριμένες φθορές, τη διατάραξη ειρήνης, τις σωματικές βλάβες, την παράνομη οπλοκατοχή, την παραβίαση της νομοθεσίας περί φυλετικών διακρίσεων κ.λπ.

Σχετικά με την επίθεση που έγινε στις 4-1-13 σε κατοικίες Ρομά στο Αιτωλικό, από 80 περίπου άτομα οι εισαγγελικές αρχές γνωστοποιούν ότι είναι γνωστό πως 8 τουλάχιστον άτομα κινούνται στον χώρο της ΧΑ.

Αυτό προκύπτει -κατά την Εισαγγελία- και από την ταύτιση αρκετών προσώπων από τους γνωστούς κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί για τα επεισόδια που είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο του 2012 στην πλατεία Μεσολογγίου μαζί με τον βουλευτή της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση, με παρόντες τότε τον φρουρό του Δ. Μακρή, τον υποψήφιο βουλευτή Λ. Σταθόπουλο και μερικά ακόμα άτομα.

Πάντως οι εισαγγελικές αρχές σημειώνουν ότι και οι τρεις έφθασαν στον χώρο των επεισοδίων στο Αιτωλικό μετά τα γεγονότα, όπως προκύπτει από την προκαταρκτική εξέταση.

Ωστόσο με δεδομένη την ταυτοποίηση προσώπων (μέσω οπτικοακουστικού υλικού ΜΜΕ, κ.λπ.) που κινούνται στον χώρο της ΧΑ και στα δύο επεισόδια, κρίθηκε ότι πρέπει να σταλούν οι δικογραφίες στο Εφετείο Αθήνας για περαιτέρω έρευνα σε ανώτερο επίπεδο, όπου θα ερευνηθούν όλες οι επικοινωνίες.

Επίθεση σε καταυλισμό

Αλλη μια δικογραφία που ελέγχουν οι εφέτες – ανακριτές αφορά επίθεση που έγινε σε καταυλισμό Ρομά Βουλγάρων τον περασμένο Δεκέμβριο όταν άγνωστοι με αυτοκίνητο τύπου κλούβας πράσινο πέταξαν φλεγόμενο αντικείμενο και εξαφανίστηκαν.

Αντίστοιχη δικογραφία ερευνούν και για παρόμοια επίθεση στο σπίτι Πακιστανού μετανάστη, όταν άγνωστοι στη Ναύπακτο πέταξαν εύφλεκτο στουπί σπάζοντας το τζάμι της κατοικίας του.

Πηγή ethnos.gr/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews