Επιστημονικά

Νεκρή ηλικιωμένη με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Καβάλα

Νεκρή ηλικιωμένη με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Καβάλα

Τη ζωή της έχασε μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου στην Χρυσούπολη του δήμου Νέστου Καβάλας.

Σύμφωνα με το ThrakiToday, η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και όπως εξηγεί η διευθύντρια της Παθολογικής Καβάλας Σταυρούλα Μπουσμπουκίλια, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Βρέθηκε θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ μέσα σε λίγες ημέρες άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως εξηγεί η εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ  Αγορίτσα Μπάκα, η ηλικιωμένη συμπεριλαμβάνεται στους συνολικά πέντε θανάτους από τον ιό, πανελλαδικά, καθώς ο ιός του Δυτικό Νείλου ήταν αυτός που έστειλε την ηλικιωμένη στο Νοσοκομείο.

Προσφάτως μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που βρέθηκε θετική τον ιό στην Ξάνθη έχασε την ζωή της, γεγονός που σημαίνει πως από τα πέντε άτομα που πανελλαδικά έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, τα δύο εντοπίζονται μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, παρά το γεγονός ότι η περιοχή καταγράφει για μια ακόμη χρονιά αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των παθόντων από τον ιό,

η Περιφέρεια ΑΜΘ “σφυρίζει αδιάφορα”, καθώς μετά την αποτυχία για την έγκαιρη έναρξη των ψεκασμών ήρθε η παντελής απουσία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα ατομικά μέτρα προστασίας από τον ιό αλλά και τα συμπτώματα αυτού.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 1/3 των κρουσμάτων του ιού πανελλαδικώς καταγράφονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ η οποία αριθμεί 25 επιβεβαιωμένα περιστατικά, 16 εκ των οποίων στην Ξάνθη και 9 στην Καβάλα.

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews