Πολιτική

Νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Κ. Μανιατόπουλος

Νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Κ. Μανιατόπουλος

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Κομισιόν  Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, νυν πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Τον προτείνει  το υπουργείο Οικονομικών και  η τοποθέτηση του θα επικυρωθεί και τυπικά τις επόμενες μέρες, μετά την εμφάνιση του ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Ο Κ. Μανιατόπουλος ήταν Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες το 1986 – 1995. Είναι Μέλος του ΔΣ του ΙΟΒΕ και Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ για θέματα Ενέργειας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΟΛΠ, του Ομίλου ΕΚΟ και του ΟΣΚ Διετέλεσε μέλος του Governing Board του International Energy Agency (IEA), Πρόεδρος του European Energy Charter και Μέλος ΔΣ της Εταιρίας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Έχει διαπραγματευθεί την εξαγορά της ESSO-Pappas από το ελληνικό δημόσιο (δημιουργία της ΕΚΟ), έχει εργασθεί ως Σύμβουλος της Διοίκησης της  ΔΕΗ για θέματα προσαρμογής σε καθεστώς ανταγωνιστικής λειτουργίας, της ΔΕΠΑ για Ιδιωτικοποίηση Δικτύων, της ΡΑΕ για θέματα αγοράς πετρελαιοειδών, έχει χρηματίσει Στέλεχος διεθνών εταιριών πετρελαίου στην Ελλάδα (ΒΡ) και τη Γαλλία (SHELL).

Πηγή sofokleousin.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews