Ελλάδα

Νίκος Χουντής:«Έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε όφελος της οικονομίας»

Νίκος Χουντής:«Έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε όφελος της οικονομίας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής σε συνέντευξή του στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη λέγοντας χαρκατηριστικά:«Έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε όφελος της οικονομίας».

«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Έχουμε πει ότι είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας» επισημαίνει ο κύριος Χουντής.

Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «Έχουμε πει ότι θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε όφελος της οικονομίας και του τόπου όσον αφορά το χρέος και ότι θα επιζητήσουμε όχι μόνο την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και αλλαγές στην Ευρώπη για να μπορέσει να παίξει τον ρόλο της και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες…

Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στο πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψη και την εντολή του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να μας ζητούν να κάνουμε πίσω από αυτές τις δεσμεύσεις, ξέρουμε πολύ καλά τους κανόνες της ΕΕ. Επομένως, ο κ. Σόιμπλε και η Γερμανία πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους στο πλαίσιο μιας ΕΕ με ισότιμα μέλη».

Από την άλλη πλευρά σε ερώτηση για την παρουσία της αντιπροσωπείας τού αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ο κύριος Χουντής απάντησε: «Νομίζω ότι από την πλευρά των ΗΠΑ θέλουν να δουν καλύτερα τις προτάσεις μας -υπήρξαν και επικοινωνίες σε επίπεδο υπουργών- αλλά κυρίως, τουλάχιστον με αυτά που έχουν πει, βλέπουν το πρόβλημα που έχει η Ευρώπη.

Ενώ οι ΗΠΑ μετά την κρίση, ή κατά τη διάρκειά της, ακολούθησαν διαφορετικές πολιτικές για να ανατάξουν την οικονομία και την κοινωνία, στην Ευρώπη η κρίση δεν έχει παρέλθει. Η επισήμανση από την πλευρά των ΗΠΑ ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος θα βοηθήσει εντέλει και την παγκόσμια οικονομία, νομίζω είναι καλή βάση για να περιμένεις πιο ουσιαστική συμβολή.

Βεβαίως, εδώ το πρόβλημα θα το λύσει η ΕΕ, επομένως από την πλευρά των ΗΠΑ και από κάθε άλλον -είναι και η Ρωσία- χρειάζεται να υπενθυμίζουν ότι οι οικονομίες είναι αλληλοεξαρτώμενες, η πολιτική κατάσταση πρέπει να σταθεροποιηθεί έναντι των οξύνσεων και τα γεωπολιτικά παιχνίδια δεν πρέπει να έχουν θύματα τις μικρότερες και ασθενέστερες χώρες».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link