Ελλάδα

Νομική Αθηνών: Με φρούτα και ύβρεις έγιναν δεκτοί καθηγητές ξένων πανεπιστημίων που έκαναν αξιολόγηση

Νομική Αθηνών: Με φρούτα και ύβρεις έγιναν δεκτοί καθηγητές ξένων πανεπιστημίων που έκαναν αξιολόγηση

Σκηνές, απείρου κάλους σημειώθηκαν χθες σε βάρος πέντε διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Οι καθηγητές είναι εξωτερικοί αξιολογητές των σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και έγιναν δεκτοί με φρούτα και απειλές!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» τα συγκεκριμένα περιστατικά έγιναν χθες όταν οι πέντε διακεκριμμένοι καθηγητές-αξιολογητές επισκέφθηκαν τη Νομική. Η είδηση περί αξιολόγησης έγινε γνωστή στους φοιτητές, και συγκεκριμένα σε εκείνους που αψηφούν τους κανόνες λειτουργίας σε κάθε ΑΕΙ, οι οποίοι και αντέδρασαν.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα οι αξιολογητές να αποχωρήσουν από τη Νομική, αφού βέβαια, συζήτησαν για περίπου μία ώρα με τους φοιτητές προσπαθώντας να κατανοήσουν τη στάση τους.

Στη Σχολή Θετικών Επιστημών απειλήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ στη Φιλοσοφική δεν πήγαν καν, αφού το «έργο» ήταν βέβαιο ότι θα επαναληφθεί.

Σημειώνεται ότι στην ομάδα εξωτερικής αξιολόγησης του ΕΚΠΑ μετέχουν Ελληνες καθηγητές ξένων ΑΕΙ: ο Δημήτρης Αργυρόπουλος από το North Carolina State University των ΗΠΑ, ο Πέτρος Γουγουλάκης από το Παν. Στοκχόλμης, ο Γεώργιος Γουναλάκης από το Phillips Universität Marburg στη Γερμανία, ο Ντάνιελ Χιμάριος από το University of Texas at Arlington των ΗΠΑ και ο Ελευθέριος Μυλωνάκης από το Brown των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η ερώτηση των αξιολογητών που δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους καθηγητές του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών είναι γιατί το ίδρυμα διατηρεί τμήματα που θα μπορούσαν να αποτελούν απλώς κατευθύνσεις, την ίδια στιγμή που το προσωπικό του συρρικνώνεται (το 30% των πανεπιστημιακών έχει συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια), ενώ τέθηκε και το θέμα των «αιώνιων» φοιτητών.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews