Ελλάδα

Νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των σπουδών του Ρωμανού

Νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των σπουδών του Ρωμανού

Πρωτοβουλία για πιθανή νομοθετική ρύθμιση έπειτα από συννενόηση με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, για το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών του έγκλειστου και απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού.

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζουν εάν χρειαστεί να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση που θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει το σχετικό αίτημα του Νίκου Ρωμανού.

Υπενθυμίζεται ότι στο ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών για έγκλειστους σε σωφρονιστικά ιδρύματα με αφορμή την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού επανήλθε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ως Υπουργείο Παιδείας εξασφαλίσαμε όλες τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ οι έγκλειστοι που το επιθυμούσαν. Μια ευκαιρία στη ζωή είναι αυτή! Όλα πήγαν καλά. Κάποιοι νέοι πέτυχαν. Θα εξασφαλίσουμε και την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτησή τους. Είτε με διδασκαλία εξ αποστάσεως, όπου αυτό είναι δυνατόν πρακτικά, είτε με τη συμπύκνωση των εξεταστικών περιόδων, σε περίπτωση που ο έγκλειστος πάρει άδεια από τις αρμόδιες αρχές, είτε και με τη διενέργεια εξετάσεων στις φυλακές, αν ο έγκλειστος για λόγους που αφορούν άλλα όργανα της πολιτείας, δεν παίρνει άδεια. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται» έγραψε ο κ. Λοβέρδος στον λογαριασμό του στο Facebook.

Χθες, το θέμα είχε προκαλέσει κυβερνητικούς κλυδωνισμούς, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να δηλώνει αναρμόδιος ρίχνοντας το «μπαλάκι» στο υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα, η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Ρωμανός: «Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι ο γιος μου ακολούθησε και ακολουθεί μια προσωπική ηθική στάση που δεν διστάζει να βάλει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του για να στηρίξει αυτήν την επιλογή».

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews