Ελλάδα

Norman Atlantic: Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί

Norman Atlantic: Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί

Συνέντευξη τύπου για τη ναυτική τραγωδία.

«Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί και βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος ή στα παραπλέοντα πλοία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic. Συγκεκριμένα, 6 Ελληνες διασώθηκαν από ελικόπτερο, 41 Ελληνες από ένα άλλο πλοίο, 38 από το Cruise Europa, 21 βρίσκονται ασφαλείς πάνω σε ιταλικό εμπορικό πλοίο που προσπαθεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Μανφρεντόνια και 95 Έλληνες διασώθηκαν από πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος.

O υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού εξέφρασε την οδύνη του, τόνισε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αν μην υπάρχει καμία δυνατότητα κάποιος άνθρωπος να βρίσκεται αβοήθητος για αυτό και συνεχίζεται το έργο διάσωσης». Σημείωσε πως μετά από έγκριση που έλαβαν από τις αλβανικές αρχές, γίνεται έρευνα και εκεί. «Η διάθεση της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του ναυαγίου. Ζήτησα το πρωί από την εισαγγελία Πειραιά να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του ναυαγίου. Κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται, δεν μπορεί να μένει χωρίς την τιμωρία των υπευθύνων», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ρωτά συνέχεια για τις όποιες εξελίξεις.

«Στόχος της πολιτείας είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες επιβαίνοντες και να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Ασχολούμαστε με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση με τόσο αντίξοοες συνθήκες», κατέληξε.

Νωρίτερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο λίστες με τα ονόματα 95 Ελλήνων που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με δύο πλοία στη στεριά. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο Norman Atlantic επέβαιναν 475 άνθρωποι, εκ των οποίων 425 διασώθηκαν, 10 βρέθηκαν νεκροί, ενώ αγνοούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.

Στο Μπρίντιζι αναμένεται να φτάσει το πλοίο «San Giorgio»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 200 επιβάτες μεταφέρει το στρατιωτικό πλοίο «San Giorgio», το οποίο αναμένεται να φτάσει αργά σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Οι καταγεγραμμένοι Έλληνες διασωθέντες που μεταφέρονται από το ελικοπτεροφόρο είναι 135, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, στο πλοίο «Norman Atlantic», το οποίο αναμένεται να μεταφερθεί επίσης στο Μπρίντιζι, δεν αποκλέίεται να βρεθούν πτώματα επιβατών και μελών του πληρώματος που δεν κατάφεραν να σωθούν.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews