Κόσμος

Νορβηγία: Ποια η αλήθεια για το γάμο της 12χρόνης Thea με τον 37χρόνο άντρα;

Νορβηγία: Ποια η αλήθεια για το γάμο της 12χρόνης Thea με τον 37χρόνο άντρα;

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί viral πια στο ίντερνετ, μια είδηση από τη Νορβηγία πώς 12χρόνο κορίτσι θα παντρευτεί στις 10 Οκτωβρίου έναν άντρα 37 χρονών. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Είναι όμως ενθαρρυντικό, ότι ο κόσμος έχει δείξει μεγάλη συμμετοχή και αποτροπιασμό.

Ακριβώς  αυτός ήταν ο στόχος της εταιρίας Plan όταν δημιούργησε το μπλόγκ της υποτιθέμενης μέλλουσας μικρής νύφης. Να αφυπνίσει τον κόσμο. Ακόμη και η ημερομηνία του  “γάμου”, είναι το Σάββατο στις 10/10, παγκόσμια ημέρα του κοριτσιού, ως παιδί (International day of the Girl Child). Ένα πλάσμα που ακόμα και σήμερα υφίσταται πολλές αδικιές. Ανισότητα, βία, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς ευκαιριές για μια καλύτερη ζωή και φυσικά.

"Thea"

“Thea”

Περίπου 39.000 παιδιά-νύφες παντρεύονται κάθε μέρα. Το 60% των κοριτσιών σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και Νιγηρία παντρεύονται πριν τα 18, άντρες μεγαλύτερους που ούτε θέλουν ενώ πολλές φορές ούτε κάν γνωρίζουν.

Χάνοντας έτσι εκτός από τη παιδική τους ηλικιά, μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή ή τέλος πάντων μια ευκαιρία να ορίσουν οι ίδιες τη ζωή τους. Συχνά, οι γάμοι αυτοί εκτός από τη ψυχολογία των κοριτσιών επηρεάζουν και την υγεία τους, με τα ποσοστά θνησιμότητας να είναι ψηλά.

Η μικρή-"νύφη" Thea με τον "αρραβωνιαστικό" της

Η μικρή-“νύφη” Thea με τον “αρραβωνιαστικό” της

Μέσω αυτής της εκστρατείας, που δημιούργησε και το μπλόγκ αυτό ώστε να αφυπνίσει συνειδήσεις κυρίως, μπορείτε και εσείς να δηλώστε τη συμμετοχή σας βοηθόντας κάποιο κορίτσι να σωθεί από αυτή την κατάσταση  υπογράφοντας αλλά και στηρίζοντας οικονομικά.

Γιατί μπορεί στην Ευρώπη να είναι αυτονοήτο πώς είναι αποκρουστικό, σε άλλες γωνιές του κόσμου είναι η σκληρή πραγματικότητα.  Αυτό πρέπει να αλλάξει!

ll Επιμέλεια: Ελένη Γκρήγκοβιτς

elgvits@clevernews.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews