Κόσμος

Η NSA ενδεχομένως εμπλέκεται σε «χακάρισμα» βελγικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών

Η NSA ενδεχομένως εμπλέκεται σε «χακάρισμα» βελγικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών

Το Σαββατοκύριακο που μας  πέρασε η βελγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Belgacom unvealed  δήλωσε ότι έχει βρει «ίχνη ψηφιακών εισβολέων εσωτερικό σύστημα πληροφορικής της» .

Πληροφορίες από μέσα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας NSA .

Η Belgacom είναι μια δημόσια εταιρεία, της οποίας η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στο βελγικό κράτος.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ακεραιότητας του συστήματος πληροφορικής της και ότι θα ενισχύσει περαιτέρω την προστασία έναντι πιθανών συμβάντων .

Η εφημερίδα De Standaard αναφέρει όμως ανώνυμα, αλλά αξιόπιστες πηγές επιβεβαιώνουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας είχε ήδη παρακολούθηση όλων Belgacom κλήσεων κατά τη διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών .

Η Belgacom έχει υποβάλει καταγγελία εναντίον αγνώστου τρίτου και «χορηγεί την πλήρη υποστήριξή στην έρευνα που διενεργείται από το Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα ».

Στο μεταξύ, ο Βέλγος πρωθυπουργός Elio Di Rupo καταδίκασε επίσης το χακάρισμα σε ένα επίσημο δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι « Η κυβέρνηση λαμβάνει γνώση ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται δείχνει το υψηλό επίπεδο συμμετοχής άλλης χώρας. Εάν αυτή η υπόθεση επιβεβαιωθεί και η διείσδυση είναι πράγματι υπόθεση κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο, η κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά αυτή την εισβολή και αυτήν την παραβίαση της ακεραιότητας της δημόσιας εταιρείας . Σε αυτή την περίπτωση , η κυβέρνηση θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα .».

Το χακάρισμα παίρνει μια επιπλέον διάσταση, αφού οι Βρυξέλλες, πρωτεύουσα του Βελγίου, φιλοξενεί τις επίσημες θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , αλλά και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ και πολλές οργανώσεις .

Πηγή engineeringnet.eu

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews