Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Η υποτίμηση του γουάν από την Κίνα θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Η υποτίμηση του γουάν από την Κίνα θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

«Έχουμε τόσο μεγάλη ισχύ επί της Κίνας. Η Κίνα πλούτισε χάρη σε εμάς» είπε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο Αμερικανός μεγιστάνας και υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των εκλογών του 2016, υποστήριξε σήμερα ότι η υποτίμηση του γιουάν από την κεντρική τράπεζα της Κίνας θα μπορούσε να αποδειχθεί «καταστροφική» για τις ΗΠΑ.

«Απλώς μας καταστρέφουν», είπε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος ανέκαθεν επέκρινε τη νομισματική πολιτική της Κίνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Συνεχώς υποτιμούν το νόμισμά τους μέχρι να πετύχουν το σωστό. Κάνουν μια μεγάλη υποτίμηση στο γουάν και αυτό θα είναι καταστροφικό για εμάς», συνέχισε.

Νωρίτερα σήμερα το Πεκίνο υποτίμησε το εθνικό νόμισμα σχεδόν κατά 2%, μετά την ανακοίνωση μιας σειράς κακών οικονομικών στοιχείων.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή μπορεί να σηματοδοτεί μια μακροχρόνια υποχώρηση της ισοτιμίας του γιουάν.

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο είναι ένα από τα θέματα που ανακινεί συχνά ο Trump αφότου δήλωσε υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές.

Ο επιχειρηματίας έχει υποσχεθεί ότι θα είναι πιο σκληρός στις διαπραγματεύσεις του με την Κίνα σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

«Έχουμε τόσο μεγάλη ισχύ επί της Κίνας. Η Κίνα πλούτισε χάρη σε εμάς. Η Κίνα ανασυγκροτήθηκε με τα χρήματα που απομύζησε από τις ΗΠΑ και τις δουλειές που απομύζησε από τις ΗΠΑ» είπε στο CNN.

πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews