Κόσμος

Ο Μπάρακ Ομπάμα απηύθυνε κάλεσμα στη Ρωσία για να μειώσει την ένταση με την Τουρκία

Ο Μπάρακ Ομπάμα απηύθυνε κάλεσμα στη Ρωσία για να μειώσει την ένταση με την Τουρκία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τον τούρκο ομόλογό του να μειώσει τις εντάσεις με τη Ρωσία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ασφάλεια του εταίρου τους στο ΝΑΤΟ.

Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Παρίσι, όπου συμμετέχει στη διάσκεψη για το κλίμα, μία εβδομάδα αφού τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο κατά μήκος της μεθορίου με τη Συρία.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον εναέριο χώρο της… Συζητήσαμε πώς η Τουρκία και η Ρωσία μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις” και να βρουν έναν διπλωματικό τρόπο για να επιλύσουν το ζήτημα, είπε.

“Όπως έχω πει στον κ. Ερντογάν, έχουμε έναν κοινό εχθρό και αυτός είναι το Ισλαμικό Κράτος και θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα επικεντρωθούμε στην απειλή αυτή, και θέλω να είμαι βέβαιος πως θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην ανάγκη να εξευρεθεί μια μορφή πολιτικής διευθέτησης στη Συρία”, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. “Μας μένει ακόμη δουλειά”.

Ο Ερντογάν δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τουρκο-ρωσικές εντάσεις.

“Η έγνοια μας είναι να μην έχουμε μια κακή έκβαση απ’ αυτό, αλλά αντίθετα να το μετατρέψουμε σε ειρήνη και να συμβάλουμε στην ειρήνη στην περιοχή”, είπε ο Ερντογάν.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ ανυπομονούν να επιταχύνουν την εργασία για τη στρατιωτική συνεργασία τους με την Τουρκία προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο ΝΑΤΟϊκός σύμμαχός τους είναι ασφαλής και να βοηθήσουν να επιλυθεί η διένεξη στη Συρία.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews