Κόσμος

Ο Μπερλουσκόνι ζήτησε την «ομαδική παραίτηση» των βουλευτών του σε περίπτωση αποπομπής του από τη Γερουσία

Ο Μπερλουσκόνι ζήτησε την «ομαδική παραίτηση» των βουλευτών του σε περίπτωση αποπομπής του από τη Γερουσία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος συμμετείχε σε κομματική συνεδρίαση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια το μεσημέρι της Τετάρτης, φέρεται να ζήτησε από τους βουλευτές και γερουσιαστές του να υποβάλουν την παραίτησή τους σε περίπτωση που η ολομέλεια της γερουσίας ψηφίσει υπέρ της έκπτωσης του από το αξίωμα του γερουσιαστή, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του Φόρτσα Ιτάλια στο κοινοβούλιο είναι πιθανό σε νέα αποψινή συνεδρίασή τους να ζητήσουν από τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους της κεντροδεξιάς στην Βουλή και στην Γερουσία της Ρώμης να υπογράψουν μια «ομαδική προκαταβολική παραίτηση εν λευκώ», η οποία θα κατατεθεί επίσημα σε περίπτωση αποπομπής του από την γερουσία.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην κεντροαριστερά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, για να βρεθεί μια «πολιτική λύση» που να εξασφαλίσει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμονή στην ηγεσία της κεντροδεξιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική ψηφοφορία της ιταλικής γερουσίας για την αποπομπή του ιταλού πρώην Πρωθυπουργού αναμένεται να διεξαχθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Πηγή tanea.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews