Κοινωνία

Ο Χίλαρι Γέγκο νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου

Ο Χίλαρι Γέγκο νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου

Ο Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο ήταν ο μεγάλος νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που τερμάτισε στο Καλιμάρμαρο, επευφημούμενος από πλήθος κόσμου. Οι συμπατριώτες του, Κιμέλι Νίξον και Ντέβιντ Ρούτοχ, ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης.

Σε εξέλιξη είναι ο τερματισμός και των υπολοίπων δρομέων. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή στην κλασική διαδρομή της διοργάνωσης και ξεκίνησαν το πρωί από τον Μαραθώνα για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων

Παράλληλα με την εκκίνηση στον Κλασικό Μαραθώνιο, δόθηκε και εκείνη των 10.000 μέτρων από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, έδωσε το έναυσμα στους δρομείς, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ζωής προς όλο τον πλανήτη.

Η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν η Ελληνίδα, που τερμάτισε πρώτη στα 10χλμ, όπου πρώτευσε ο Ρώσος, Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ. Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων

Στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Κώστας Νακόπουλος. Στο ίδιο αγώνισμα, στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Μπερδούση.

Σημειώνεται ότι οι δρομείς που έλαβαν μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. έφτασαν τους 8.000, και περίπου αντίστοιχοι δήλωσαν συμμετοχή σε εκείνον των 10 χλμ.

 

 

πηγή: newpost.gr

 

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews