Ελλάδα

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έκανε μήνυση για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Νιγρίτας!

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έκανε μήνυση για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Νιγρίτας!

Ο αρχιτρομοκράτης της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών, κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός, στην οποία κάνει λόγο για βασανισμό του και εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας, των οποίων ζητεί την ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με τον Ξηρό, από την πρώτη στιγμή της κράτησης του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης, η οποία τού παρουσιάστηκε ως μονόδρομος, απαραίτητος για την δική του ασφάλεια.

“Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε” αναφέρει.

Ακόμη επισημαίνει ότι και η μεταφορά του στη Νιγρίτα δεν βελτίωσε την κατάσταση, αφού όπως λέει, ο διευθυντής των φυλακών του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του ” με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει”, “εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου”.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, καθώς του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

“Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου” τονίζει.

Τέλος στη μηνυτήρια αναφορά, προσκομίζει την γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ ζητάει την τιμωρία των ενόχων…

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link