Κόσμος

O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου γίνεται… αντισεισμικός

O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου γίνεται… αντισεισμικός

Είναι ένα από τα γνωστότερα αριστουργήματα του Μιχαήλ Άγγελου και ένας από τους πολλούς θησαυρούς της Φλωρεντίας -και τώρα θα αποκτήσει και προστασία από τους σεισμούς: Ο Δαυίδ, ύψους (μαζί με το βάθρο) πλέον των πέντε μέτρων θα ενισχυθεί άμεσα με νέα βάση που θα εξουδετερώνει τον κίνδυνο από τα ρίχτερ στα πιο ευάλωτα τμήματά του.

Τις τελευταίες ημέρες, μικρού μεγέθους σεισμοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν όλο και περισσότερο τους κατοίκους της Τοσκάνης.

Στην περιοχή μεταξύ Φλωρεντίας και Σιέννας, καταγράφονται σεισμοί που κυμαίνονται κοντά στα τρία ρίχτερ. Αν και δεν υπάρχουν ζημιές, ο φόβος εξαιτίας του αριθμού των δονήσεων έκανε, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσων Ansa, κατοίκους να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους τη νύχτα προς Κυριακή.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι ανακοίνωσε πως η κατάσταση καθιστά πλέον επείγουσα την ενίσχυση του Δαυίδ με αντισεισμική βάση. Το μέτρο, ανακοίνωσε, θα προχωρήσει άμεσα και θα στοιχίσει 200.000 ευρώ.

Το πιο αδύναμο σημείο του αγάλματος είναι τα γόνατα (μελέτη είχε δείξει στις αρχές του χρόνου πως είχαν σχηματιστεί μικρές ρωγμές). Το ύψος του φτάνει τα 5,17 μέτρα και το βάρος του υπολογίζεται κοντά στους έξι τόνους.

Αρχικά, ο Δαυίδ είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της Σινιορία (μπροστά στο Παλάτσο Βέκιο) αλλά στο τέλος του 19ου μεταφέρθηκε στον κλειστό χώρο της Γκαλερία ντελ Ακαντεμία, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Πηγή in.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews