Ελλάδα

Ο Φ. Κουβέλης διαψεύδει Σαμαρά για πρόταση περί Προεδρίας

Ο Φ. Κουβέλης διαψεύδει Σαμαρά για πρόταση περί Προεδρίας

Τι υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ 12 ώρες μετά τη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού

Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα; Πλήρης διάσταση υπάρχει μεταξύ της ηγεσίας της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά ότι πρότεινε τον Φώτη Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο ίδιος αρνήθηκε. «Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Σταμάτη αλλά δεν συζητήσαμε κάτι συγκεκριμένο» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στα όσα είπε ο πρώην Πρωθυπουργός το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή του Μέγκα «ΟΝline».

O κ. Σαμαράς ενέπλεξε τον κ. Κουβέλη στην ιστορία της Προεδρικής εκλογής, λέγοντας, ότι πριν από τον Σταύρο Δήμα, είχε προτείνει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας.

«Δεν δέχθηκε. Αν είχε δεχθεί, υπολειπόταν δυο, τρεις ψήφοι εκτός από εκείνες του κόμματός του, θα είχε εκλεγεί και σήμερα θα είμαστε έξω από το Μνημόνιο» είπε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι την προηγούμενη ημέρα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Δήμα, είχε πάει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ως απεσταλμένος του στον κ. Κουβέλη, ο οποίος αρνήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δεν άφησε την αναφορά του κ. Σαμαρά αναπάντητη και προχώρησε σε λιγότερο από 12 ώρες σε διάψευση, μιλώντας στο Σκάι (εκπομπή «Αταίριαστοι»). Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ουδέποτε δέχθηκε τηλεφώνημα για το θέμα από τον κ. Σαμαρά ή τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε ότι υπήρξε συνάντηση με τον τότε υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη αλλά διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε. Ακόμα και εάν δεχόταν την πρόταση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα την αρνιόταν, καθώς όπως είπε, υπήρχε απόφαση του συνεδρίου του κόμματος να μην ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην συνεχιστεί η συγκεκριμένη πολιτική.

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Σαμαρά να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική. Επέλεξε ωστόσο να βγει στις αγορές και… πήρε ένα μηδενικό. Ο κ. Σαμαράς είχε προαποφασίσει ότι θα πάει σε εκλογές. Δεν είχα καμία ενημέρωση μέχρι που είδα το επίμαχο δημοσίευμα».

Από την πλευρά της ΝΔ επιμένουν, ακόμα και μετά την συνέντευξη του κ. Κουβέλη, στα όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

πηγή: tovima.gr / Άρης Ραβανός

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link