Ελλάδα

Ο φωτορεπόρτερ Β. Κουτρουμάνος απαντάει στο εξώδικο της σχολής Χιλλ

Ο φωτορεπόρτερ Β. Κουτρουμάνος απαντάει στο εξώδικο της σχολής Χιλλ

Ο γνωστός φωτορεπόρτερ, Βασίλης Κουτρουμάνος, με δήλωσή του απαντάει στο εξώδικο που του απέστειλε η Σχολή Χιλλ, λόγω των φωτογραφιών της Περιστέρας Μπαζιάνα, συζύγου του Αλέξη Τσίπρα, που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικά η εξώδικος απάντηση του κ. Κουτρουμάνου:

“Με έκπληξη και δυσφορία έλαβα την από 14-9-2015 εξώδικό σας, για το περιεχόμενο της οποίας διαμαρτύρομαι εντόνως και διαψεύδω κατηγορηματικώς. Μεγαλύτερη έκπληξη και δυσφορία όμως αισθάνθηκα όταν εκλήθην από τη Διεύθυνση της Σχολής στις 14-9-2015, όπου μου ζητήθηκε «για παιδαγωγικούς λόγους» να αποχωρήσει η θυγατέρα Παρασκευή Κουτρουμάνου μαθήτρια της β Δημοτικού από τη σχολή.

Επάγομαι δε τα εξής:

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο και απεικονίζουν την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού καθώς και το μαθητή που αναφέρετε δεν ελήφθησαν από εμέ, δεν είναι δικές μου, και ουδεμία απολύτως σχέση έχω με τη λήψη και τη δημοσίευση τους. Επίσης όχι μόνο αυτές, αλλά ουδεμία άλλη φωτογραφία από κανένα πρόσωπο, μαθητή, γονέα, διδάσκαλο, συνεργάτη, ή χώρο του σχολείου μετέδωσα ποτέ στον τύπο.

Οι εν λόγω φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν αρχικά από μία ιστοσελίδα ενημέρωσης και εφημερίδα και από αυτήν μετεδόθησαν στα λοιπά ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες, όπως προκύπτει από την απλή ανάγνωσή τους. Είμαι μάλιστα σε θέση να αποδείξω ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δεν είναι δικές μου.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών είναι συμπτωματική, εσείς όμως θεωρήσατε δεδομένο ότι είναι δικές μου και με κατηγορήσατε κατά τρόπο απάδοντα στο πρόσωπό μου για κάτι που δεν έπραξα.

Επισημαίνω ότι είμαι έγκριτος φωτορεπόρτερ, ενδεικτικά αναφέρω ότι έχω συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανήκω στην Επίσημη ακολουθία των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Πρωθυπουργών της Ελλάδας στα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς και σε Yπουργεία και τον ΕΟΤ, είμαι διαπιστευμένος στον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ τη FIFA την ΟΥΕΦΑ, έχω ατομικές και συλλογικές εκθέσεις φωτογραφίας και είμαι από το 2008 Ταμίας του ΔΣ της Ενώσεως Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Συνεπώς η επαγγελματική μου θέση δεν μου επιτρέπει τέτοιες ενέργειες και δεν ανέχομαι καμμία προσβολή της προσωπικής και επαγγελματικής τιμής και της υπολήψεώς μου από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Περαιτέρω, ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία αισθάνομαι ως πατέρας και μέλος της κοινότητας της σχολής, με το γεγονός ότι με «συμβουλεύσατε» για «παιδαγωγικούς λόγους» να αποχωρήσει οικειοθελώς η θυγατέρα μου από τη σχολή με το αιτιολογικό ότι «εξέθεσα» τη θυγατέρα μου και ότι πιθανόν εξ αυτού του λόγου «να αντιμετωπίσει προβλήματα όχι από την ίδια τη σχολή, δηλαδή να απομονωθεί κοινωνικά».

Θεωρώ ότι η «συμβουλή» σας αποτελεί κεκαλυμμένη προειδοποίηση ότι το παιδί μου θα υποστεί πιθανόν με πλάγιους τρόπους κοινωνική απομόνωση, ώστε εν τέλει να εξαναγκασθεί σε αποχώρηση. Δεν γνωρίζω τίποτε πιο αντιπαιδαγωγικό από αυτό. Η θυγατέρα μου, κατόπιν της δικής σας σκληρής και άκαμπτης στάσεως, βρέθηκε άνευ αιτίας στο επίκεντρο γεγονότων για τα οποία δεν ευθύνεται, ούτε εκείνη αλλά ούτε και εγώ, και κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες.

Ηδη δε έχω αναστατωθεί και έχω απευθυνθεί σε παιδοψυχολόγους, ώστε να αντιμετωπίσω πιθανές συνέπειες της στάσεώς σας στην ψυχολογία του παιδιού. Σας υπενθυμίζω αυτό που και εσείς καλώς γνωρίζετε, ότι η θυγατέρα μου είναι αρίστη μαθήτρια, με αρίστη συμπεριφορά στο σχολείο και είναι πάρα πολύ κοινωνική, πολύ ευχάριστα αποδεκτή από τους συμμαθητές και τους γονείς τους που την προσκαλούν ανελλιπώς σε κάθε εκδήλωση, συγκέντρωση η κοινωνική συναναστροφή.

Συνεπώς ουδείς λόγος υπάρχει που να αφορά το πρόσωπο του παιδιού για απομόνωσή του, και για οτιδήποτε σχετικό συμβεί καθιστώ υπεύθυνη τη σχολή.

Επίσης σε συνδυασμό και στη συνέχεια εκδόθηκαν και διαβιβάστηκαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η από 14-9-2015 ανακοίνωση της σχολής στην οποία αναφέρεται το γεγονός με αόριστο υπαινιγμό, καθώς και η από 15-9-2015 ανακοίνωση του συλλόγου γονέων με αόριστο υπαινιγμό επίσης. Ωστόσο στη μικρή κοινότητα της σχολής είναι γνωστά και πρόσωπα και πράγματα και ουσιαστικά με την όλη στάση σας νεχθήκατε την διάδοση φημών για το πρόσωπό μου.

Κατόπιν τούτων, και έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον της θυγατέρας μου και την προσωπική μου τιμή και υπόληψη

Διαμαρτύρομαι εντόνως για την μέχρι σήμερα συνολική στάση της σχολής προς το πρόσωπο μου

Σας προειδοποιώ ότι δε θα ανεχθώ οποιουδήποτε είδους συμπεριφορά δυσμενούς διακρίσεως ή κοινωνικής αποδοκιμασίας και απομονώσεως εις βάρος της θυγατέρας μου, πρόκειται δε να πράξω πάντα τα νόμιμα προς προστασία της προσωπικότητάς της.

Καθιστώ τη σχολή υπεύθυνη για τις τυχόν παραπάνω συμπεριφορές, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, καθώς και τις επιπτώσεις αυτών στην ψυχολογία και ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας της ανήλικης

Σας καλώ

1. Να παραλείψετε κάθε προσβολή της τιμής και της προσωπικότητάς μου στο εξής και να ανακαλέσετε ολόκληρο το περιεχόμενο της από 14-9-2015 εξωδίκου σας που αφορά το πρόσωπό μου και

2. Να πράξετε ό,τι οφείλετε ως σχολή σύμφωνα με την παράδοση και την εκπαιδευτική σας αποστολή, ώστε να προστατευθεί η προσωπικότητα της ανήλικης θυγατέρας μου καθώς και η σχολική και κοινωνική σχολική ζωή της θυγατέρας μου από κάθε τυχόν επακόλουθο του παραπάνω ζητήματος.

3. Να ανακαλέσετε και να ανασκευάσετε την από 14-9-2015 ανακοίνωση της σχολής αποκαθιστώντας αναλόγως την υπόληψη μου, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι καμμία ανάμιξη δεν έχω στη δημοσίευση των φωτογραφιών και στα λοιπά μέλη του συλλόγου γονέων.

Αλλως πρόκειται να πράξω πάντα τα νόμιμα εναντίον σας, προς αποκατάσταση της τιμής και υπολήψεώς μου και προστασία της προσωπικότητας της ανήλικης.

Επιφυλάσσομαι δε ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μου”.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews