Ελλάδα

Ο Γ. Παπανδρέου, το νησί η… κιθάρα και το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γ. Παπανδρέου, το νησί η… κιθάρα και το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στην τρίτη γενιά μιας επιφανούς δυναστείας και τώρα προσπαθεί να κάνει την επάνοδό του έπειτα από την εκπαραθύρωσή του από την πρωθυπουργία το 2011.

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Reuters, εμμένοντας στις απόψεις του για διενέργεια δημοψηφίσματος μετά το πέρας των βουλευτικών εκλογών, με κύριο θέμα τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές, αλλά και για στήριξη στην Αριστερά, αρκεί να υπήρχε συμφωνία επί του δημοψηφίσματος.

Μόνο που δεν το κάνει με το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, αλλά με ένα νέο κόμμα. «Το κόμμα θεωρείται μπαλαντέρ στις εκλογές και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο, εάν και εφόσον καταφέρει να πιάσει το όριο του 3% και μπει στη Βουλή», αναφέρει το Reuters.

Η ατάκα που κλέβει την παράσταση από την συνέντευξη στο ξένο μέσο είναι ωστόσο, η εξής:

«Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου». Η τοποθέτηση ήρθε έπειτα από ερώτηση για τις κατηγορίες που δέχεται από πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι με την κίνησή του αποδυναμώνει το κόμμα του πατέρα του. Εκείνος απαντά πως ήθελε να δημιουργήσει ένα κόμμα με αξίες και ταυτότητα, καθώς το υπάρχον είχε εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις.

«Αυτό δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν η πολιτική μου. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Φλερτάροντας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς, ο συγκάτοικός του στις αρχές του 1970 στο Amherst College της Βοστώνης, παρέλειψε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ή να αποκρούσει τις πιέσεις των συμφερόντων, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται πρόθυμος να συνομιλήσει κυβερνητικά με τον ΣΥΡΙΖΑ αν τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ένα δημοψήφισμα, γράφει το δημοσίευμα.

Για να συμπληρώσει:

«Με μια προγραμματική πλατφόρμα υπέρ του ευρώ και των μεταρρυθμίσεων, ο Παπανδρέου θα μπορούσε να έχει μια μετριοπαθή στάση σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι ριζοσπαστικές αριστερές ρητορείες έχουν τρομάξει τους επενδυτές. Από την άλλη, όμως, ο Τσίπρας έχει αποκλείσει τις συμμαχίες με τους περισσότερους, εκτός από το ΚΚΕ, αν και οι αναλυτές αναμένουν να μαλακώσει τη στάση του αν τελικά νικήσει στις εκλογές. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα του Παπανδρέου είναι οριακά εκτός Βουλής, αν και ο ίδιος δείχνει βέβαιος πως τελικά θα εισέλθει».

«Εξαρτάται πλήρως από το τι ασπάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει στους δημοσιογράφους του Reuters. «Αν είναι σοβαροί για να κάνουν αλλαγές και μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους έτσι ώστε να βγούμε από αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο και να επιστρέψουμε στις αγορές δίχως μνημόνιο, τότε θα ήμουν ευτυχής να τους υποστηρίξω».

Στόχος του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι να μετατοπίσει τη συζήτηση στην Ελλάδα από τη στενή εστίαση στο πρόγραμμα διάσωσης. «Θέλω να επαναφέρω στη συζήτηση τα βαθύτερα ζητήματα της χώρας που έχουν να κάνουν με τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε», λέει χαρακτηριστικά.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews