Πολιτική

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στη Βουλή για να καταψηφίσει πρόταση της κυβέρνησης

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στη Βουλή για να καταψηφίσει πρόταση της κυβέρνησης

Στο Κοινοβούλιο επιστρέφει, μετά από καιρό, ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για παράταση της προσωρινής άδειας στα τηλεοπτικά κανάλια, ματαιώνοντας ουσιαστικά το διαγωνισμό αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.

Μετά από αρκετές απουσίες σε κάμποσες κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, επειδή απουσιάζε σε ταξίδι στο εξωτερικό, ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει στα έδρανα. Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρώην πρωθυπουργός, πριν από λίγες μέρες εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση όπου τόνιζε: «Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει».

«Έτσι όμως, επισήμαινε, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα ανατρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής». «Με τον τρόπο αυτόν τίθεται σε κίνδυνο όλη η διαδικασία της οριστικής μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση και το δε επιχείρημα ότι πρόκειται περί προσωρινής ρύθμισης λιγότερο πείθει και περισσότερο ανησυχεί».

«Για όλους αυτούς τους λόγους, η απόφαση της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός οφείλουν να την αποσύρουν και να οργανώσουν άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης».

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link