Ελλάδα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην Ημέρα μνήμης της μάχης της Καλλίπολης το 1915

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην Ημέρα μνήμης της μάχης της Καλλίπολης το 1915

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου χαιρέτησε την εκδήλωση του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ANZAC ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ» που πραγματοποιήθηκε χθες 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» , Μιχαλακοπούλου 144, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με στόχο να παρουσιαστεί το πρόγραμμα προβολής της «Anzac Day» (Ημέρα μνήμης της μάχης της Καλλίπολης το 1915) .Η «Anzac Day» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα εορταστεί λαμπρά την 25η Απριλίου 2015, συμπληρώνοντας εκατό χρόνια από την ιστορική μάχη του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού στη Λήμνο, ο ίδιος επισκέφτηκε τα συμμαχικά νεκροταφεία στο Μούδρο , ενώ είχε συναντήσεις με φορείς που τον ενημέρωσαν για όλα τα διαδικαστικά της ημέρας « Anzac Day» .

Οι εκδηλώσεις αυτές αναδεικνύουν την ιστορία και το πολιτισμό της Λήμνου, ενώ θα αποτελέσουν και το σταυροδρόμι συνεργασίας της Λήμνου με όλα τα Κράτη που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές(Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ινδία, Γαλλία, Αγγλία ,Καναδάς, Μαρόκο και Τουρκία) , προβάλλοντας το νησί σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews