Κοινωνία

Ο Κωνσταντινόπουλος έδωσε τη λύση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ο Κωνσταντινόπουλος έδωσε τη λύση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έπειτα από συνεννόηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, και με τους υφυπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιάννη Πλακιωτάκη κατάφερε να βρει τη λύση για την κάλυψη των θέσεων που καλούνται να δηλώσουν τόσο οι Δημόσιοι όσο και οι Ιδιωτικοί παιδικοί Σταθμοί.

Διαβάστε τη δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

“Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των παιδιών ωφελουμένων οικογενειών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ (βάση της προκήρυξης 1551, της 2/7/2014), διαπιστώθηκε ότι από τους πόρους που είχαν διατεθεί μετά τη σύσκεψη της 12/08/2014, παραμένει αδιάθετο από τους εθνικούς πόρους το ποσό των 23 εκ. € περίπου, εκ του συνολικού ποσού των 200 εκ. €.

Σε συνεννόηση που έγινε μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου, και των Υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, ενημερώσαμε την ΕΕΤΑΑ ΑΕ ότι είμαστε σύμφωνοι να διαθέσει το υπόλοιπο ποσό των 23 εκ. €, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκ. €.

Ανταποκρινόμαστε έτσι ουσιαστικά, στο αίτημα να απορροφηθεί το σύνολο των χρημάτων προς όφελος της ελληνικής οικογένειας”.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews