Ελλάδα

Ο. Κωνσταντινόπουλος: Η βούληση των πολιτών θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή σοβαρότητας

Ο. Κωνσταντινόπουλος: Η βούληση των πολιτών θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή σοβαρότητας

Προσφυγή στις κάλπες είπε εμμέσως πλην σαφώς στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Προσφυγή στις κάλπες είπε εμμέσως πλην σαφώς στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας ότι η βούληση των πολιτών είναι εκείνη στην οποία στηρίζονται κυβέρνηση και βουλευτές για να πάρουν τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα εποχή.

«Η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να κάνει το μεγάλο βήμα σε μία νέα εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ισοτιμίας με όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, ως Κυβέρνηση, ως Βουλευτές, έχουμε ένα και μόνο στήριγμα για να πάρουμε τις αποφάσεις να οδηγήσουμε τη χώρα σε αυτή την εποχή: τη βούληση των πολιτών. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης και αναφοράς μας, σε όλη μας την πορεία. Και οι πολίτες γνωρίζουν το παρελθόν, και πιστεύουν και ελπίζουν στο μέλλον», είπε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2015.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έπαιξε με τη χώρα, όπως έπαιξαν άλλοι, αλλά δουλεύει για να χτίσει μία πραγματικά προοδευτική και εξωστρεφή προοπτική για την πατρίδα μας. «Δεν θα επιτρέψουμε η μέχρι σήμερα προσπάθεια να παιχτεί σε μια ζαριά, όπως θέλει η αντιπολίτευση.

Ο ρόλος της κεντροαριστεράς σε αυτή την προσπάθεια είναι κομβικός – με την προϋπόθεση της ενότητας και του εποικοδομητικού διαλόγου. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να σηκώνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν», τόνισε. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε βαρύ τίμημα για την υπεύθυνη στάση που κράτησε και καρφώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Όμως ούτε μνημόνια τάχα «σκίσαμε», ούτε τα «καταργήσαμε» δήθεν με ένα άρθρο. Ούτε καταθέσεις διώξαμε από τη χώρα, ούτε επενδυτές απειλήσαμε».

Κριτική άσκησε και στη ΝΔ που σήμερα –όπως είπε-καταγγέλει στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν από δυόμισι χρόνια την ακολουθούσε. «Η αντιπολίτευση – ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπως η ΝΔ τότε – προσπαθεί να πει στους πολίτες ότι η έξοδος από το μνημόνιο είναι υπόθεση πολιτικής βούλησης, που δήθεν την έχουν αυτοί, αλλά δεν την έχουμε εμείς… Και επιμένουν να στέκονται απέναντι, παρέα με τους παράλογους και τους ακραίους… Λες και επιχειρείται να ξαναστηθεί το σκηνικό του 2012», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στον τομέα της αρμοδιότητάς του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θα επωφεληθούν από τα 20 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ 2014-2020. Θα αξιοποιήσουν τα 2,6 δισ. ευρώ του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία».

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υποστηριχθούν από 100 εκατ .ευρώ εμπροσθοβαρών νέων δράσεων των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ. Τα είκοσι νέα Ε.Π. προχωρούν προς έγκριση», είπε και πρόσθεσε: «Η απορρόφηση κονδυλίων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου θα είναι πλήρης – ούτε ένα ευρώ δεν θα επιστραφεί στις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης τα Επιμελητήρια θα εμπλακούν άμεσα στη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ενώ η διαδικασία υποβολής φακέλου από τους νέους επενδυτές απλοποιείται. «Η πλατφόρμα StartUp Greece για νεοφυείς επιχειρήσεις εξαπλώνεται. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπάρχει ένα μικρό ή μεγάλο έργο, ένας μικρός ή μεσαίος επιχειρηματίας που υποστηρίζονται από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ», υπογράμμισε.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews