Ελλάδα

Ο Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη με μισθό 125.000 ευρώ τον μήνα

Ο Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη με μισθό 125.000 ευρώ τον μήνα

Ξεκίνησε ως μέλος της ομάδας συμβούλων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, σύντομα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της διαπραγματευτικής ομάδας και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του νυν υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο λόγος για τον Κορεάτη Γκλεν Κιμ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, αρχικά τον γνωρίσαμε ως «τον σύμβουλο που έκλεψε από τον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης», ως «τον άνθρωπο που έστησε τον EFSF ή εισηγήθηκε τη δημιουργία του ESM», ως «ειδικό με εμπειρία από την Ισλανδία».

Έχοντας πουλήσει ακριβά το “βαρύ” βιογραφικό του στον Βαρουφάκη αρχικά εντάχθηκε στην ομάδα του αντί αμοιβής 125.000 ευρώ το μήνα. Στη συνέχεια όμως «τα βρήκε» με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά και έγινε το δεξί του χέρι.

Ο Γκλεν, όπως τον προσφωνούν τα κυβερνητικά στελέχη, διαθέτει εμπειρία κυρίως από τη θητεία του (2012-2014) στη μικρομεσαία επενδυτική τράπεζα «Moelis & Company», όπου είχε ασχοληθεί με χρηματοδοτήσεις δημόσιου τομέα. Επίσης είχε εργαστεί γα περισσότερα από 15 χρόνια στη Lehman Brothers, όπου είχε καταπιαστεί και με θέματα κρατικών χρηματοδοτήσεων.

Σύμφωνα πάντα με “ΤΟ ΒΗΜΑ”, ενώ το ελληνικό Δημόσιο έχει καλύψει μέχρι σήμερα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του τα οποία δεν είναι λίγα αφού η βάση του είναι στο Λονδίνο, δεν τον έχει πληρώσει για τις υπηρεσίες του.

Ο ίδιος διατείνεται ότι έχει συμφωνήσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη για 125.000 ευρώ το μήνα, ένα αστρονομικό ποσό αν σκεφτεί κανείς ότι ο μισθός κυβερνητικών στελεχών όπως ο Γιώργος Χουλιαράκης είναι 2.500 ή 3.000 ευρώ το μήνα.

Για να κλείσει το ζήτημα και να αποζημιωθεί ο Κορεάτης, η κυβέρνηση προχώρησε στις προσλήψεις συμβούλων χωρίς διαγωνισμό και στην επιβολή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία προβλέπεται ότι «μπορεί να ανατίθενται απευθείας έργα με συμβάσεις διάρκειας έως 3 μηνών σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους τέσσερις θεσμούς».

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews