Κινηματογράφος

Ο Λάνθιμος στους 20 ανερχόμενους σκηνοθέτες των New York Times

Ο Λάνθιμος στους 20 ανερχόμενους σκηνοθέτες των New York Times

Την ώρα που οι ελληνικές ταινίες κερδίζουν βραβεία στα διεθνή Φεστιβάλ, ο Γιώργος Λάνθιμος βρήκε μία θέση στη λίστα των New York Times με τους 20 ανερχόμενους σκηνοθέτες που αξίζει να γνωρίζει κανείς.

«Αν και η πολιτική και οικονομική καταστροφή της χώρας του δεν είναι φανερές στις Άλπεις ή στον Κυνόδοντα, ο Λάνθιμος αποτελεί κομμάτι μιας γενιάς Ελλήνων κινηματογραφιστών που μεγάλωσαν σε μια περίοδο βαθιάς και τρομακτικής κρίσης. Και το αίσθημα της δυσφορίας του να ζεις σε συνθήκες κούφιων νοημάτων και αποκλεισμένων πιθανοτήτων, στοιχειώνει τους χαρακτήρες του, ειδικά τους νεότερους» γράφει στο αφιέρωμά της η εφημερίδα.

Οι New York Times καλούν τους αναγνώστες να περιμένουν τη νέα ταινία του Γ.Λάνθιμου, Lobster, λέγοντας: «Ανακαλύψτε έναν εντελώς καινούριο τρόπο να μετράτε τον χρόνο, με τη βοήθεια των πρώτων φιλμ αυτού του σκηνοθέτη».

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ζούμε σε μία εποχή που η κινηματογραφική παραγωγή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με χιλιάδες ταινίες να γυρίζονται κάθε χρόνο.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει η εφημερίδα, η ποιότητα του σύγχρονου σινεμά είναι τόσο συναρπαστική, όσο η ποσότητα είναι τρομακτική.

Εκτός από τον Λάνθιμο, στη λίστα των New York Times βρέθηκαν οι: Ντι Ρις, Πάμπλο Λαραιν, Αντριου Μπουτζάλσκι, Κορνέλιου Πουρουμπόιου, Γιοακίμ Τρίερ, Σάρα Πόλεϊ, Αλισον Κλέιμαν, Ματίας Πινιέιρο, Τζέι Σι Τσάντορ, Σεμπάστιαν Σίλβα, Μπεν Ζάιτλιν, Να Χονγκ-τζιν, Μπάρι Τζένκινς, Αντριου Χέι, Μάρεν Αντε, Μαλίκ Μπεντζελούλ, Τέρενς Νανς, Λιξίν Φαν, Μία Χάνσεν Λαβ.

Πηγή news.in.gr/ Αγγ.Στελλάκη

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews