Ελλάδα

Ο Λυκούδης υπέρ της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι

Ο Λυκούδης υπέρ της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι λέγοντας πως «οι δύο χώροι δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος».

Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη, η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι’ αυτό -όπως υπογράμμισε- η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη.

Ωστόσο, αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.

Οι προσπάθειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει να βασιστούν στη λογική της «συγκόλλησης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4, εσείς 6, πάμε να γίνουμε 10».

Όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια αναγεννητική για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά -όπως υπενθύμισε- δεν είχαν αποτέλεσμα. «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι τόσο κοντά ώστε να καίγονται και τόσο μακριά ώστε να παγώνουν» κατέληξε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έγινε αυτοκριτική για τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το Ποτάμι στις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Λυκούδης είπε πως ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για το συνέδριο του κόμματος, όπου -όπως ανέφερε – θα γίνει και η αποτίμηση του αποτελέσματος.

Τέλος, υπενθύμισε ότι το Ποτάμι κατάφερε σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις να βρίσκεται σταθερά στη Βουλή και να εκλέγει και ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews