Ελλάδα

Ο Μανιτάκης παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών στη Ζωή

Ο Μανιτάκης παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών στη Ζωή

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών παρέδωσε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών ότι θα επικοινωνήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς να διευκρινίσει αν θα τον επισκεφθεί.

«Η συνταγματική τάξη και η δημοκρατική λειτουργία απαιτεί οι θεσμικοί εκρόσωποι να υπηρετούν το πολίτευμα. Ευχαριστώ για την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, εγώ με τη σειρά μου θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσω την αποτύπωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμή για το γεγονός ότι οι διαδικασίες είχαν ήδη δρομολογηθεί, αναφερόμενη στα όσα είδε «από τα Μέσα Ενημέρωσης» το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, όταν οι Τσίπρας και Καμμένος προανήγγειλαν τη συνεργασία.

«Μέχρι να παραδώσω στον επόμενο Πρόεδρο της Βουλής θα υπηρετήσω το καθήκον μου και το πολίτευμα», επεσήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην ερώτηση αν υπήρχε δυσκολία στη διαδικασία των αποτελεσμάτων, ο κ. Μανιτάκης σημείωσε:

Όχι, οι υπηρεσίες έχουν μεγάλη εμπειρία. Όλα εξελίχθηκαν ομαλά και σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Σας παραδίδω τα εκλογικά αποτελέσματα όπως προβλέπει η συνταγματική τάξη και η δημοκρατία λειτουργία.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews