Ελλάδα

Ο μεγαλοεπενδυτής που γλυκοκοιτάζει την Ελλάδα

Ο μεγαλοεπενδυτής που γλυκοκοιτάζει την Ελλάδα

Ενδιαφέρουσες μακροπρόθεσμα Ελλάδα και Πορτογαλία

Ο Μαρκ Μόμπιους, ειδικός σε θέματα επενδύσεων σε μετοχές αναδυόμενων οικονομιών (emerging markets) αναφέρει σε συνέντευξή του προς την αυστριακή Kurier πως ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια υποστηρίζει ότι η Ευρώπη θα ανακάμψει. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία βελτιώνονται εμφανώς, επισημαίνει και προσθέτει ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να συρρικνωθεί περαιτέρω και για το λόγο αυτό κάποιες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να είναι αναγκαίες.

Μακροπρόθεσμα η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι ενδιαφέρουσες, τονίζει. «Για την Ελλάδα και την Πορτογαλία λεγόταν ότι θα εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. Τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί και δεν πρόκειται να συμβεί», τονίζει ο κ. Mobius. Ακόμη και «προσεκτικοί» αναλυτές, όπως ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bremer Landesbank Φόλκερ Χελμάιερ, εκτιμούν ότι τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία πέρασαν, εντοπίζοντας το χαμηλότερο σημείο στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Χελμάιερ επισημαίνει ότι οι εξαγωγές αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα έχει μειωθεί το κόστος της εργασίας. «Πολλοί επιχειρηματικοί όμιλοι βλέπουν στην Ελλάδα ένα κέντρο επενδυτικής δραστηριότητας» λέει στην Die Welt ο οικονομολόγος, αναφέροντας ενδεικτικά την Philip Morris, την Hewlett Packard και την SAP. Ο Φόλκερ Χελμάιερ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα μπορούν τώρα να υλοποιηθούν σε πολύ πιο σταθερές βάσεις από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews