Ελλάδα

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση του ΔΝΤ

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση του ΔΝΤ

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης με αφορμή την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις χαρακτήρισε ως υποκριτική τη στάση των κλιμακίων του.

«Είπαν πως δεν είναι πολιτικός οργανισμός, αλλά η δήλωση που έγινε ήταν απολύτως πολιτική και μάλιστα στη βάση λαθεμένων στοιχείων για να δημιουργηθεί η εντύπωση των Ελλήνων που καλοπερνάνε σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε επί ξυρού ακμής» και πως αυξάνεται η επικινδυνότητα.

«Όταν τίθενται συνεχώς καινούργια ζητήματα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στις συζητήσεις ή όταν δεν απαντιούνται κάποια πολύ βασικά θέματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά η επικινδυνότητα αυξάνεται, ενώ έχουν βρεθεί συμπτώσεις και συγκλίσεις σε αρκετά άλλα ζητήματα» τόνισε.

Ο κύριος Βούτσης πρόσθεσε πως «οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα παρακολουθείται από μια τέτοια δεσμευτική συζήτηση -έστω στο πρώτο στάδιο- δεν έχει νόημα, είναι στον αέρα».

Ακόμη παραδέχθηκε ότι «κάποιες δυνάμεις και απόψεις μέσα στην Ευρώπη γενικότερα έχουν plan B, το οποίο το χαρακτήρισε ως «σχέδιο time out, να γίνει για τη χώρα μας, ώστε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα, είτε προς μεγάλες χώρες, Ιταλία, Γαλλία, να δεχθούν δεσμεύσεις στους προϋπολογισμούς τους είτε στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να δεχθεί μια αυταρχική μετεξέλιξη της».

Τέλος, εξέφρασε δε την ελπίδα «αυτό το σχέδιο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόστασή της, να μην κυριαρχήσει».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews