Ελλάδα

Ο Πάνος Καμμένος για την αποφυλάκιση Ξηρού

Ο Πάνος Καμμένος για την αποφυλάκιση Ξηρού

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην επικείμενη αποφυλάκιση Ξηρού. Μάλιστα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφυλακίσει από το Γκουαντάναμο ηγέτες ακραίων οργανώσεων.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ:

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν θέσει ως προϋπόθεση για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου την τοποθέτηση Ξηρού σε ηλεκτρονική παρακολούθηση στο νοσοκομείο ή στο σπίτι.

Αυτό αποτελεί μια προϋπόθεση που για να εφαρμοστεί χρειάζεται να γίνουν οι αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις και για τις προδιαγραφές που θα έχουν αυτά τα βραχιολάκια συνεπώς δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Κακώς υπάρχει αυτή η ανησυχία από την πλευρά των ΗΠΑ αλλά και εσωτερικές αντιδράσεις που κυρίως έχουν να κάνουν με μικροπολιτικά συμφέροντα. Κανείς δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο έναν τρομοκράτη αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι εκτός της συγκεκριμένης περίπτωσης υπάρχουν και άνθρωποι 80 ετών που βρίσκονται σε αδυναμία πλέον να είναι κρατούμενοι».

Από την άλλη πλευρά ο κύριος Καμμένος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Αμερικάνου Ντέιβιντ Πιρς ο οποίος είπε ότι η αποφυλάκιση Ξηρού συνιστά «μη φιλική ενέργεια».

«Οι ΗΠΑ πρόσφατα αποφυλάκισαν από το Γκουαντάναμο πολλούς ηγέτες ακραίων οργανώσεων που είχαν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους για λόγους ανθρωπιστικούς και θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφές ότι δεν πρόκειται για μια ενέργεια που έχει να κάνει με τον Σάββα Ξηρό, αλλά μια ενέργεια η οποία έχει να κάνει με την οργάνωση των φυλακών» είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόσθεσε: «είναι ξεκάθαρα τα πράγματα ότι στις φυλακές υπάρχει ένα κακό κύκλωμα.

Υπάρχουν κυκλώματα που λειτουργούν και τα οποία δεν εξασφαλίζουν τη δικαιοσύνη μέσα στις φυλακές, υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι βρίσκονται τη νύχτα έξω, υπάρχουν άλλοι που δολοφονούν μέσα στις φυλακές, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και δεν είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε άμεσα. Δεν έχει να κάνει με το ότι θα κωλυσιεργήσουμε, αλλά για να γίνουν οι διαδικασίες αυτές θέλει πάρα πολύ χρόνο και πρέπει να υπάρχουν οι προδιαγραφές που θα ικανοποιούν και τα διεθνή στάνταρ», ανέφερε.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews