Ελλάδα

Ο Παπαγγελόπουλος αφήνει αιχμές για τους δικαστικούς

Ο Παπαγγελόπουλος αφήνει αιχμές για τους δικαστικούς

O αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Δράσης Κατά της Διαφθοράς με 47 στόχους, 123 δράσεις και βαθιές παρεμβάσεις, τομές μέσα στην επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο,σημαντικός στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός θα ενισχυθεί ο ρόλος των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς. ενώ προανήγγειλε καλύτερη συνεργασία ελεγκτικών μηχανισμών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εισαγωγή πληροφοριακών συστημάτων, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει χάραξη στρατηγικής για έλεγχο στους τομείς υψηλού κινδύνου, όπως δημόσια έργα, υγεία.

Τέλος άφησε αιχμές για δικαστές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “προχωρούμε τιμώντας τις διακυρήξεις μας με πρόσημο δικαιοσύνης. Η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελέων κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Και τιμώ το έργο τους. Γνωρίζω ανθρώπους και πράγματα και γνωρίζω νομοθετικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι. Η δικαιοσύνη να μην είναι τυφλή ούτε κουφή όμως. Να είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη”.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews