Κινηματογράφος

«Ο Πέρσι Τζάκσον & η Θάλασσα των Τεράτων» (Percy Jackson: Sea of Monsters)

«Ο Πέρσι Τζάκσον & η Θάλασσα των Τεράτων» (Percy Jackson: Sea of Monsters)

Ο Πέρσι Τζάκσον δεν αισθάνεται και τόσο καλά τελευταία! Το ηρωικό του ηθικό είναι κάπως πεσμένο και η άλλοτε αιχμηρή του αυτοπεποίθηση δείχνει να σέρνεται στα τάρταρα. Όμως το καθήκον τον καλεί και τα πράγματα είναι πλέον σοβαρά.

Βασισμένη στην best seller σειρά μυθιστορημάτων φαντασίας του Ρικ Ραϊόρνταν, η νέα ταινία του Πέρσι Τζάκσον ακολουθεί τον αγαπημένο μας ημίθεο στο πιο επικό του ταξίδι! Αυτή τη φορά ο μοναδικός Πέρσι ενώνεται με τους ξεχωριστούς του φίλους, προκειμένου να πραγματοποιήσει το πεπρωμένο του, να ανακτήσει το Χρυσόμαλλο Δέρας και να σώσει το στρατόπεδο των Ημίαιμων.

Παρόλο που, κάποτε, ο ημίθεος γιος του Ποσειδώνα έσωσε τον κόσμο από ολέθρια καταστροφή, σήμερα έχει καταλήξει να πιστεύει πως όλο αυτό ίσως να ήταν τελικά μια απροσδόκητη σύμπτωση.  Η μόνη ερώτηση που ταλανίζει το μυαλό του τελευταία, συνοψίζεται στον εξής προβληματισμό: «ήμουν ποτέ κάτι περισσότερο από βιολογικός διάδοχος του θεού Ποσειδώνα»; Όμως, πλέον, ακόμη κι αυτή η φαινομενικά αδιαμφισβήτητη σταθερά δείχνει πλέον έτοιμη να τον καταστρέψει και οι αμφιβολίες  εντείνουν την ανασφάλεια του σε σημείο επικίνδυνο.

Όταν ο αγαπημένος μας ήρωας μαθαίνει πως ο ετεροθαλής αδερφός του είναι Τέρας, συνειδητοποιεί πως η φύση του ημίθεου και η θεϊκή του προέλευση μπορεί τελικά να μην είναι ευλογία αλλά κατάρα. Δυστυχώς όμως δεν έχει και πολύ χρόνο να το επεξεργαστεί, καθώς το αγαπημένο του μέρος, στον πλανήτη, δείχνει να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο. Τα σύνορα του στρατοπέδου που φιλοξενεί και προστατεύει τα παιδιά των θεών δείχνουν έτοιμα να καταρρεύσουν, καθώς μια ορδή από άγρια και αιμοβόρα τέρατα το πολιορκούν και απειλούν να το καταστρέψουν.

Προκειμένου να σώσει αυτόν τον μοναδικό παράδεισο φιλοξενίας των ημίθεων και να εξασφαλίσει στους φίλους του ένα ήσυχο και χωρίς αρνητικές εκπλήξεις, μέλλον, ο Πέρσι Τζάκσον καλείται να συγκροτήσει μια ομάδα επίλεκτων Hμίαιμων και να αναζητήσουν όλοι μαζί το μαγικό και φημισμένο Χρυσόμαλλο Δέρας! Το ταξίδι τους περνάει από την Ουάσινγκτον και τις ακτές τις Φλόριντα, όπου η υπέρ-ομάδα μας θα αποπλεύσει για τα θανάσιμα, αχαρτογράφητα νερά της «Θάλασσας των Τεράτων», γνωστή στους ανθρώπους ως «Το Τρίγωνο των Βερμούδων»!

Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν μηχανικό γιγαντιαίο ταύρο που φτύνει φωτιές, με τρομακτικά θαλάσσια τέρατα, με έναν ανατριχιαστικό γιγαντιαίο Κύκλωπα και φυσικά με αντίπαλους ημίθεους των οποίων οι προθέσεις δεν είναι και τόσο αγαθές. Όμως γνωρίζουν από την αρχή – και πολύ καλά μάλιστα – πως η αποστολή αυτή αποτελεί μονόδρομο και είναι αποφασισμένοι να πετύχουν. Αν, ωστόσο, τελικά δεν τα καταφέρουν τότε ο Όλυμπος θα καταρρεύσει και θα συμπαρασύρει μαζί του το μέλλον των ιδίων και όλων των αγαπημένων τους προσώπων!

Σκηνοθεσία      Θορ Φρόιντενθαλ

Παίζουν: Λόγκαν Λέρμαν, Αλεξάντρα Νταντάριο, Ντάγκλας Σμίθ, Τζέικ Άμπελ, Μπράντον Τ. Τζάκσον, Στάνλεϊ Τούτσι

Διάρκεια          106’

Κυκλοφορεί στις 5 Σεπτεμβρίου από την Odeon.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews