Ελλάδα

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος στην παρουσίαση βιβλίου του Κάντα

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος στην παρουσίαση βιβλίου του Κάντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σιωπά στο θέμα του Αντώνη Κάντα και τις μίζες στα εξοπλιστικά. Αυτό έδωσε την αφορμή στη ΝΔ να θυμίσει ποιός από τον ΣΥΡΙΖΑ εξυμνούσε παλιότερα τον κ. Κάντα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας  καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη πως «εξακολουθεί να σιωπά, αν και η κοινωνία βοά μετά από όσα ομολόγησε» ο κ. Κάντας.
«Σιγή ασυρμάτου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ίσως κάποιοι να επιβεβαιώνουν ότι … η σιωπή είναι χρυσός;» σημείωνε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος έχει θέσει σειρά «αμείλικτων» ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, με αφορμή τη «δυσωδία των περίφημων εξοπλιστικών προγραμμάτων». Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιοπολίτευσης ρωτούσε χαρακτηριστικά αν «το τσουνάμι μίζας, που περιγράφει ο κ. Αντώνης Κάντας, σταμάτησε ξαφνικά με την αποχώρησή του ή συνεχίζεται».
Απαντώντας, η ΝΔ πέρασε στη αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για υποκρισία:
«Ας ρωτήσει ο κ. Δρίτσας το γραφείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσουν σε ποιες νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον όλοι οι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και του κ. Κάντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΝΔ και προσθέτει: «Επίσης ας ρωτήσει το ίδιο γραφείο για να μάθει ποιοι παρουσίαζαν το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, εξυμνώντας το έργο του…».

Επανερχόμενος ο κ. Δρίτσας, κατηγόρησε τη ΝΔ πως εξακολουθεί να αποφεύγει τα ερωτήματα: «Καταπληκτικό! Πέντε μέρες μετά, το γραφείο Τύπου της ΝΔ, προφανώς και η Κυβέρνηση, το μόνο που έχει να πει για τις ομολογίες του Κάντα είναι ότι … φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποκρισία είναι να αποφεύγεις τις ευθύνες σου κι όταν μάλιστα αυτό χαρακτηρίζει μια Κυβέρνηση και κόμματα που κυβερνούν, τότε όλοι καταλαβαίνουν…».
«Θα μας πουν τουλάχιστον αν τα πρόσωπα και οι εταιρείες που έδωσε ο Κάντας εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το Ελληνικό Δημόσιο;» κατέληξε.Το 2002 ήταν μια χρονιά συγγραφικής έμπνευσης για τον Αντώνη Κάντα. Συνεργάτης στενότατος του υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ανέλυσε τις σκέψεις του για την οικονομία της άμυνας στις σελίδες ενός βιβλίου, που παρουσίασαν από κοινού οι κκ. Άκης Τσοχατζόπουλος και Νίκος Κωνσταντόπουλος, στο Πολεμικό Μουσείο.
Αμφότεροι εξήραν το Σεπτέμβριο του 2002 τον Αντώνη Κάντα, διδάσκοντα μεταξύ άλλων και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την αμυντική οικονομία, αφού τόσο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όσο και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος τότε του Συνασπισμού μίλησαν με θέρμη για τον συγγραφέα κατά την παρουσίαση του βιβλίου, έντεκα χρόνια πριν την αποκάλυψη της ύπαρξης λογαριασμών offshore στην Σιγκαπούρη.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews