Ελλάδα

O Σακελλαρίδης καθησυχάζει για στάση πληρωμών και «αδειάζει» τον Βαρουφάκη

O Σακελλαρίδης καθησυχάζει για στάση πληρωμών και «αδειάζει» τον Βαρουφάκη

Ανυπόστατα χαρακτήρισε τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «δεν θα την αποδεχθεί αν δεν κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπάρχει σύγκλιση απόψεων και με τους θεσμούς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, ωστόσο παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.

Όπως είπε, δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία, «αλλά πιέζει το πρόβλημα ρευστότητας», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως η κυβέρνηση θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup όταν έχουν προκύψει από τις διαπραγματεύσεις οι ώριμες συνθήκες, κάτι που, όπως τόνισε, «θα γίνει σύντομα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκάλεσε αίσθηση λέγοντας, επίσης, ότι «δεν αποκλείεται η συμφωνία να περάσει πρώτα (γνωμοδοτικά) από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και την επόμενη δόση του ΔΝΤ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα», αλλά όσον αφορά στην αποπληρωμή του Ταμείου, αρκέστηκε να πει ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να πληρώνονται και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της χώρας.

Πάντως, ο κ. Σακελλαρίδης «άδειασε» τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να έχει ηχογραφήσει τους Ευρωπαίους ομόλογους του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή.

«Δεν υπάρχει καμία εντολή του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών να ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup», είπε, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον κ. Βαρουφάκη από την πλευρά της κυβέρνησης και πως «χαίρει της εμπιστοσύνης» του Αλέξη Τσίπρα.

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews