Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτείθεται στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στα φάρμακα

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτείθεται στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στα φάρμακα

Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επιτείθεται κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις αλλαγές που προτίθενται να γίνουν στα φαρμακεία. 

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου τονίζει ότι:

«Τα μνημονιακά μέτρα για τα φαρμακεία, που προωθεί η κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν το καταστροφικό της σχέδιο, αφού, μεταξύ άλλων, ένας φαρμακοποιός θα μπορεί να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί, τα φαρμακεία θα μπορούν να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια ιδρύσεως φαρμακείου, ανατρέπεται πλήρως το πρόγραμμα εφημεριών, κ.ά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι πλήρης, δηλαδή, η μετατροπή του φαρμάκου σε εμπόρευμα, η επικράτηση των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων, η συνεχής αυξανόμενη επιβάρυνση των ασθενών για τα φάρμακα που χρειάζονται, η καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η πολιτική φαρμακείου είναι απαράδεκτη και θα ανατραπεί με την απομάκρυνση της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα. Μία πολιτική φαρμάκου που θα διασφαλίζει την πρόσβαση όλων στη φαρμακευτική αγωγή που έχουν ανάγκη, χωρίς τις καταστροφικές επιβαρύνσεις που ισχύουν, καθώς και την επιβίωση του μικρού φαρμακείου της γειτονιάς, θα αποτελέσει προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews