Κόσμος

Ο Standard & Poors υποβάθμισε τη Γαλλία λόγω ανεργίας

Ο Standard & Poors υποβάθμισε τη Γαλλία λόγω ανεργίας

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα, από το ΑΑ+ στο AA, την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, θεωρώντας ότι η χώρα έχει χάσει τα περιθώρια χρηματοπιστωτικών ελιγμών και δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις εξαιτίας της διατήρησης υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Η προοπτική που δίνει η αξιολόγηση του οίκου είναι “σταθερή”, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναμένεται η περαιτέρω τροποποίησή της βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

“Θεωρούμε πως οι μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και εργασίας δεν θα βελτιώσουν τις μεσοπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας και ότι η ανεργία που αυξάνεται αδυνατίζει την στήριξη για σημαντικά μέτρα όσον αφορά το δημοσιονομικό πεδίο και τις διαρθρωτικές αλλαγές” αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού οίκου.

Την “λύπη” του για την αξιολόγηση εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης στη Γαλλία και την υποχωρητική στάση έναντι της Μέρκελ – παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες – η δημοτικότητα του Ολάντ βρίσκεται στο ναδίρ, αφού θεωρείται ο περισσότερο μη δημοφιλής γάλλος πρόεδρος στην ιστορία.

Αντίθετα, στην ανιούσα βρίσκονται τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν.

Πηγή nooz.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews