Ελλάδα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί γιατί έχει μαζί του ένα μεγάλο σακίδιο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί γιατί έχει μαζί του ένα μεγάλο σακίδιο

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα “Νέα” εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έχει μαζί του πάντα ένα μεγάλο σακίδιο.

«Έχω πάντα μαζί μου τρία – τέσσερα βιβλία. Εξ ου και το μεγάλο σακίδιο», ανέφερε ενώ πρόσθεσε ότι «διαβάζω Σημίτη, Σώτη Τριανταφύλλου για την πολυπολιτισμικότητα, Μαραντζίδη – Καλύβα για τον Eμφύλιο και τα «Εις Εαυτόν» του Μάρκου Αυρήλιου».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι “μαθαίνει πολύ αργά και με μεγάλο κόστος για τη χώρα και φοβάμαι ότι νοιάζεται πιο πολύ για το καθεστώς του παρά για την κοινωνία».

Απαντώντας στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αστεία πράγματα. Η Ελλάδα έχασε 17 δις μέσα σε λίγες μέρες. Είχε περιουσία 18 δις στις τράπεζες και τώρα έχει σκάρτο 1 δις. Για να μην πούμε για τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα capital control. Έχει δίκιο αυτός που περιέγραψε το τραπεζικό μας σύστημα με αυτοκίνητο που του έλειπε μια ρόδα. Δεν εκινείτο, μόνο τσουλούσε. Και τα ξένα funds προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν την αξία της ρόδας αρκεί να πάρουν όλο το αυτοκίνητο. Και η “δεύτερη φορά Αριστερά” τους το έδωσε».

Όσον αφορά το ζήτημα του ασφαλιστικού σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό καθορίζεται από την πολιτική στην αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα, τις αποκρατικοποιήσεις. Όταν εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση να μεταφερθούν στη Βουλγαρία και άλλες δέκα χιλιάδες θέλουν να πάνε στην Κύπρο, για ποιο βιώσιμο ασφαλιστικό μιλάμε;».

Ακόμη απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο «συμμετοχής σε διάλογο» με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε «Ποιο διάλογο; Την Κυριακή ο Τσίπρας πρότεινε συνεννόηση και την Τρίτη ο Φίλης ανακοίνωσε την Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία με 70% Συριζαίους».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την αλλαγή στην Ευρώπη, ο Επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε τα εξής:

«Προς το παρόν είμαστε στον “Μνημονιακό πρωθυπουργό 3” και αν δεν αλλάξουμε μυαλά θα πρέπει να ετοιμάζουμε τον “Μνημονιακό πρωθυπουργό 4”. Μόνο που φοβάμαι ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να το γυρίσουμε μόνοι μας το σίκουελ, γιατί δεν θα το χρηματοδοτήσει κανείς απ’ έξω».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews