Πολιτική

O Τάκης Μπαλτάκος ξαναχτυπά

O Τάκης Μπαλτάκος ξαναχτυπά

Σε σημερινή του συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος τονίζει για ακόμα μια φορά ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να στραφεί δεξιότερα, και ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος “στο παραμύθι” της Αριστεράς.

Επιπλέον ο κύριος Μπαλτάκος τονίζει ότι είναι φιλικά προσκείμενος με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως τόνισε δε πρόκειται να δημιουργήσει πολιτικό κόμμα λέγοντας ότι: «Η ΝΔ έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, στα δεξιά της, ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη ΝΔ, θα είχε αυτοδυναμία με 39%».

Παράλληλα για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε αρνητικός στη συνέχιση της κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας ότι: «Στις εκλογές αυτές, αν η Νέα Δημοκρατία εξακολουθήσει να είναι αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ, τότε το 16,5% θα διευρυνθεί και το 22,5% θα συρρικνωθεί. Είναι ξεκάθαρο κι αυτό εμένα δεν μου αρέσει».

Από την άλλη πλευρά ο Τάκης Μπαλτάκος εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε το Φεβρουάριο του 2015 εάν δεν επιτευχθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή, είτε στη λήξη της τετραετίας δηλαδή το καλοκαίρι του 2016. Ακόμη ο πρώην γγ της κυβέρνησης τόνισε ότι εάν γίνονταν σήμερα οι εκλογές νικητής θα έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν γίνουν το Φεβρουάριο απάντησε ότι δεν ξέρει την έκβαση που θα έχει η εκλογική αναμέτρηση.

 Αναφερόμενος στην Αριστερά εμφανίστηκε επιθετικός λέγοντας ότι αυτή φέρει την ευθύνη για την πτώχευση της Ελλάδας, ενώ αναφερόμενος στο Μνημόνιο δήλωσε: «Με τη νομική έννοια του όρου έχει λήξει. Αν έχει λήξει πολιτικά και οικονομικά θα το δούμε τον Σεπτέμβριο».

 Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν όλες οι κινήσεις στις οποίες έχει προβεί μέχρι τώρα ο Τάκης Μπαλτάκος απάντησε λακωνικά λέγοντας ότι:  «Θα απαντήσω όπως ο Αβέρωφ το ’77 όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στην Ελλάδα υπάρχουν πυρηνικά όπλα. Δενα απαντώ, είπε, γιατί ό,τι και να πω είναι είδηση ή πληροφορία. Η δική μου απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Αλλά θα ήταν ίδια κι αν υπήρχε προσυνεννόηση».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews